Han Lips

Rob Man Man Man Geus heeft goed gekeken naar Willibrord Frequin

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: sensatie bij Red Mijn Vakantie.

Han Lips
Rob Geus wordt opgepakt in 'Red Mijn Vakantie' Beeld SBS6
Rob Geus wordt opgepakt in 'Red Mijn Vakantie'Beeld SBS6

'Doont tutsch de camera, he?! Doont tutsch me, he?!"

Plaats delict: Red Mijn Vakantie in Lloret de Mar. De redder in nood: Rob Man Man Man Geus. De gedupeerden: vier meiden uit Groningen die in al hun 18-jarige naïviteit dachten daar een goede tijd te kunnen beleven.

Die vlieger ging mooi niet op, want, scandeert de sensatiegeile voice-over: "De vakantie is binnen een paar uur veranderd in een ware hel."

Superlatieven schoten tekort om de ernst van de situatie door onze strot te stouwen. Het ging hier niet om een vies koelkastrubbertje, dit was 'pure intimidatie', de meiden zaten 'als ratten in de val' en waren nadat ze 'in doodsangst' waren achtergelaten, 'doodziek' geworden.

Eerlijk is eerlijk: een weekje Center Parcs leek nog nooit zo aanlokkelijk. Maar het zou Lips niets verbazen dat de door 'een broeinest van schimmels' opgelopen kinkhoest van de meiden ook een andere oorsprong kende.

Gelukkig sprak Rob een aardig woordje Spaans en ging hij vol bombarie verhaal halen bij de hotelmanager. "Joe ar kreezie! Loco!"

De kleine Rob heeft toen hij nog met natte haartjes voor de buis zat duidelijk goed opgelet hoe de grondlegger van de Nederlandse confrontatietelevisie Willibrord Frequin handenwrijvend de stoep aanveegde met door hem zo gehate lafbekken.

Ter ere van diens 75ste verjaardag zong de hele studio van RTL Late Night 'Lang Zal Hij Leven' en werd er teruggeblikt op zijn befaamde voetje-tussen-de-deur-techniek. "Waarom heeft u dat nou gedaan? Lafbek! Waarom rent u nu weg?"

Soms hoefde hij maar te bellen en de boel was gesust. Frequin wilde je niet op je stoep hebben.

Als Rob Geus afgevoerd wordt door de Spaanse politie kregen we niet meer te zien wie hij had gebeld voor hulp. Vrouw Geus? Lips zet in op Frequin. Om te vragen wat lafbek in het Spaans is.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over