Han Lips

René van der Gijp probeert zich geenszins beter voor te doen

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: veel 'hahaha's' en soms een vileine vraag in Van der Vorst Ziet Sterren.

Han Lips
Van der Vorst Ziet Sterren Beeld RTL 4
Van der Vorst Ziet SterrenBeeld RTL 4

Bij aanvang van het twaalfde seizoen van Van der Vorst Ziet Sterren moet het maar eens afgelopen zijn met de vergelijking met Ivo Niehes TV Show. De RTL-variant is vlotter gemaakt en Van der Vorst stelt af en toe een vilein vraagje - zij het veelal begeleid door een maskerend 'hahaha'.

In die zin verraste het gesprek met actrice Babette van Veen woensdag niet. Dat vader Herman wél een nummer aan Babettes halfzus had gewijd - Er waren mooie baby's bij, maar niet zo lief als jij, Anne - maar dat niet nodig vond bij de geboorte van de GTST-coryfee, werd vakkundig opgelost met een paar lieve filmboodschappen van collega's en een handvol 'hahaha's'.

Wat dat betreft was René van der Gijp een atypische gast. Door het plotselinge overlijden van zijn vriendin, een half jaar geleden, was het snel gedaan met de lichtvoetige vragen.

Met het uitgemolken fragment waarin Van der Gijp in Voetbal Inside vertelt dat Wesley Sneijder geen stoel in zijn auto heeft, waren de troeven op. Warme collega's had Van der Vorst ook al niet kunnen vinden.

Het resulteerde in een wat ongemakkelijk maar aardig gesprek waarin de 'krankzinnig terneergeslagen' Van der Gijp geenszins probeerde zich beter voor te doen dan hij is.

Een eigenschap die zoontje Nicky, die inmiddels bij hem woont, heeft overgenomen. "Mijn moeder zette 's ochtends nog wel een broodje en wat te drinken klaar. Dat doet hij niet. Daar wen je aan."

De lach keerde nog wel terug. Zonder bijbedoeling in het gesprek - en dat blijft toch de fijnste variant. Toen de Kinderbescherming Van der Gijp had gevraagd hoe hij het voor zich zag, zo met een kind in huis, had hij zonder met zijn ogen te knipperen geantwoord: "Ach, het valt niet mee, als praktiserend pedofiel."

Hahaha.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over