Han Lips

Petje af voor de pretoogjes van Carlo Boszhard

Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De TV Kantine.

Han Lips
De TV Kantine. Beeld -
De TV Kantine.Beeld -

Bij Lips thuis noemen we Carlo Boszhard nog altijd de gek van de week. Dat komt er nou van als je je carrière een valse start geeft met De Gek van de Week Show.

Carlo zelf zal er geen minuut minder om slapen. Het grote publiek smult al tien jaar van De TV Kantine. Die Gouden Televizier-Ring uit 2010 staat te blinken op het dressoir, dus het zal hem aan zijn reet roesten dat de grachtengordel er zijn neus voor ophaalt.

Des te opmerkelijker is de kentering die dit seizoen is gekomen. Samen met Irene Moors mocht Carlo al aanschuiven bij Jinek. Vorige week volgde M van Margriet van der Linden. "Omdat het zo fantastisch is wat jullie doen," zei ze ook nog.

Dus Lips toch maar weer eens kijken. Dat viel niet tegen. De teksten en de hulptroepen (Ilse Warringa, Chantal Janzen en Elise Schaap) zijn stukken beter geworden. En toen Lips begon te turven hoe vaak achter het masker van de geïmiteerde BN'ers heel in de verte de pretoogjes van Carlo te zien waren, sloegen we helemaal steil achterover.

De oogst van één aflevering: Dick 'zet me nou niet neer als een geldwolf' Advocaat. Maar ook: Gordon en weerman Piet Paulusma. Teun Föhn uit de docusoap over Urk niet te vergeten, en Louisa van het transgenderkoppel Louisa en Rowan. Plus: John én Johnny de Mol.

Verder ging Carlo als Frans Bauer naar China. Toen hij ook nog in de huid van danser Timor Steffens was gekropen, was het tijd voor de seizoensfinale: Freddie Mercury. Carlo wil blijkbaar graag een seizoen door. "Don't stop me now," zong hij. "I'm having such a good time. So doe me een lol."

En dat allemaal in een klein halfuurtje. Petje af. In huize Lips zullen we Carlo nooit meer de gek van de week noemen.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over