Han Lips

Patricia Paay komt er goed uit in dapper interview

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Patricia Paay bij Jinek.

Han Lips
null Beeld Screenshot Jinek
Beeld Screenshot Jinek

Niemand die haar nog blanco kan bekijken. Met haar seksfilmpje gaat Patricia Paay de geschiedenisboekjes in, zoals ze zelf zei bij Jinek.

Dat is 'de nachtmerrie' die haar leven is geworden sinds een paar websites het filmpje vorige week publiceerden. Ze komt haar huis niet meer uit, voelt zich bekeken. "Wat erg voor u," had een taxichauffeur gezegd. Om in één adem door te vragen of ze écht van plasseks houdt.

Des te dapperder was het interview, waar de door haar adviseur Peter R. de Vries consequent als 'Patries' aangesproken Paay goed uitkwam.

Het in 'een gekke bui' gemaakte filmpje was in handen gevallen van iemand die haar een hak wilde zetten of zelfs chanteren, dat bleef een beetje in het midden.

De websites kunnen terecht een joekel van een schadeclaim verwachten. Maar zoals ze zelf zei, geen bedrag weegt op tegen wat haar is aangedaan. "Ze kunnen je net zo goed je strot doorsnijden."

Lips heeft het filmpje nog niet gezien - als enige in heel Hilversum, als we de BN'ers mogen geloven die zich vorige week nog verkneukelden toen de beelden van smartphone tot smartphone gingen.

In Lips' hoofd vechten ze sindsdien om voorrang met Paays ontboezeming over de bedkwaliteiten van David Bowie. Want om nou te zeggen dat de zangeres er bij Lips goed opstond voor de filmpjes online kwamen, nee.

Op de avond van zijn overlijden werd bij DWDD een monumentje aangericht voor onze grote rockheld, maar 'Patries' vond het nodig om te vertellen dat hij 'een giver' was.

Inmiddels weten we dat hij tussen haar lakens niet de enige 'giver' was, maar daar gaat het nu even niet om. Het is weer zo'n gevalletje van: iets teveel informatie. De voor al deze herinneringen aangesproken hersenkwab zou Lips maar wat graag formatteren. Maar ja, dat gaat dus niet.

Zie ook: Waarom willen mensen het filmpje van Patricia Paay zien? en: Patricia Paay bezorgt Jinek kijkcijferrecord

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over