Opinie

Opinie: ‘Waarom staan er geen verkeersregelaars bij de internationale school?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Waarom staan er geen verkeersregelaars bij de internationale school?

Rond 16.30 liep ik vanaf het Haarlemmermeerstation de Havenstraat in. Ik wilde met eigen ogen zien hoe het verkeer zich gedraagt als de tot internationale school omgebouwde gevangenis uitgaat.

Vlak na de opening in april 2021 kon ik tegen tegenstanders nog zeggen dat het zo goed geregeld was met verkeersregelaars. Er is beperkt parkeergelegenheid en vandaag zag ik de gevolgen daarvan. Geen verkeersregelaars meer, maar chaos. Vele grote dure auto’s zoeken een plek die er niet is. Het gevolg is uiteraard dat er opstoppingen ontstaan, met filevorming tot ver de buurt in.

Bussen komen tot stilstand, trams op weg naar de remise kunnen niet verder omdat er auto’s op de rails staan te wachten. De brutaalste en stoïcijns kijkende automobilisten parkeren bij de benzinepomp op de stoep of schieten het straatje bij Gideon Italiaander in, waardoor ook daar opstoppingen ontstaan. Fietsers en voetgangers moeten goed uitkijken bij al die parkerende, draaiende en fratsen uithalende auto’s.

Ik moet de tegenstanders gelijk geven. Het is chaos en herrie en het zou het bestuur van de school sieren als zij de verkeersregelaars weer in ere herstellen. Vanwege het geld behoeven zij het volgens mij niet te laten.

Frans van ’t Hull, Amsterdam

Een belangrijke reden voor een groene Lutkemeerpolder wordt genegeerd

Bart van Zoelen benoemt aan het eind van zijn artikel over de acties in de Lutkemeer twee redenen waarom de politiek niet zonder meer zal kiezen voor het groen houden van de Lutkemeerpolder. Echter, een belangrijke reden voor de politiek om wél voor een groene Lutkemeer te kiezen wordt buiten beschouwing gelaten.

Juist door dwalingen uit het verleden recht te zetten kan de politiek een bijdrage leveren aan herstel van het aangetaste vertrouwen in de (gemeentelijke) politiek. Door op basis van democratische overtuiging, nieuwe inzichten en met de kennis van nu, terug te komen op het oude raadsbesluit, kan de politiek vertrouwen herstellen. Door te kiezen voor het vernieuwen van het raadsbesluit kan de politiek niet alleen laten zien dat zij haar burgers serieus neemt en begaan is met hun welzijn, maar ook dat het zin heeft op 16 maart te gaan stemmen.

Carla Bohncke, Amsterdam

Groen in Amsterdam? Dat gold ooit ook voor de tuinen achter de huizen

In reactie op de discussie over het groen in Amsterdam: parken en bomen langs de straten zijn niet het enige groen in Amsterdam. Achter de huizen waren tuinen. Heel veel van deze ooit groene plekken zijn betegeld, bebouwd, geasfalteerd. Staan er nog bomen, geeft het stadsdeel makkelijk toestemming om deze te vellen. Wel met herplantplicht, maar dat gebeurt niet en handhaving gaat niet controleren. Helaas – steeds minder groen in de stad.

Angelika Finger, Amsterdam

Meer over