Lezersbrieven

Opinie: ‘Twan Huys een goede journalist? Voor mij is hij allang door het ijs gezakt’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Wat een gedicht van Herzberg op de voorpagina

Het Parool niet meer als avondkrant op de mat: het was even wennen. Maar toen ik maandagmorgen Judith Herzbergs gedicht in volle omvang op de voorpagina zag staan, was ik definitief om. Wat een gedicht en wat een keuze van de redactie. Mijn dag kon niet meer stuk.
Annick Vroom, Amsterdam

Alexandra Troesova had met haar muziekkeuze goud mogen winnen op de Spelen

Hoor ik het goed?! Tussen alle op klassieke muziek geïnspireerde deuntjes tijdens de olympische finale kunstschaatsen, hoor ik ineens Iggy Pop langskomen. De 17-jarige Russische Alexandra Troesova schaatste een geniale kür op het controversiële Stoogesnummer I Wanna Be Your Dog. In dit opzwepende punknummer uit 1969 zingt Iggy hoe hij seksueel wil worden gebruikt – die ‘dog’ is dus allesbehalve een onschuldig keffend viervoetertje. De uiteindelijke zilverenmedaillewinnares zal het uiteraard niet om de tekst te doen zijn geweest. Maar toch, met haar muziekkeuze had ze wat mij betreft goud mogen winnen.
Maarten van Lankvelt, Veghel

Twan Huys een goede journalist? Voor mij is hij allang door het ijs gezakt

Wat geweldig dat deze jonge mensen (ik ben 75) hier precies verwoorden (Het Hoogste Woord, 18 februari) wat ik vorige week zondag tijdens een uitzending van Buitenhof zo ongeveer continu naar mijn tv heb geroepen. Zo’n gemiste kans! Twan Huys wordt in tv-land nog steeds gezien als een goede journalist, maar sinds hij Holleeder – zonder zinvolle vragen te stellen – een podium gaf, is hij voor mij door het ijs gezakt. En hij laat zeer vaak zien en horen dat hij zich totaal niet heeft verbeterd. Zonde, zonde.
Maruca Beek, Amsterdam

Studenten hebben het verkeerde geloof en te weinig vinkjes

De vorige uitzending van het tv-programma Buitenhof werd op uitstekende wijze geanalyseerd (Het Hoogste Woord, 18 februari) door een groep van zeven in politiek geïnteresseerde en soms afgestudeerde jongeren, die op weg zijn naar de zeven vinkjes van Joris Luyendijk. Terecht vragen zij om een eerlijke bespreking van Luyendijks boek, want daarvan was bij Buitenhof geen sprake. Er is nog veel sociale ongelijkheid in ons land. Staat er niet groot op de voorpagina dat studenten geen stage kunnen vinden? Ze hebben het verkeerde geloof en te weinig vinkjes.
Henk Penseel, Naarden

Ik ben heel benieuwd of Buitenhof hier een volwassen vervolg aan durft te geven

Ik heb in geen jaren zo’n spannend gesprek op tv gezien. Joris Luyendijk, die zich heel kwetsbaar opstelt door zichzelf en zijn eigen positie ter discussie te stellen. Neelie Kroes, die achteraf door het ijs zakt omdat ze gewoon zit te liegen. Twan Huys, die niet het risico durft te nemen om zijn eigen positie te bevragen. Sylvana Simons, die wel de goede insteek voor ogen had. Ik ben heel benieuwd of Buitenhof hier een volwassen vervolg aan durft te geven.
K.Groenevelt, Emmen

Meer over