null

Opinie

Opinie: ‘Het zou fietsers sieren als ze de moeite namen de verkeersregels te leren en te onthouden’

Beeld Getty Images/EyeEm
Het Parool

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

‘Het zou fietsers sieren als ze de moeite namen verkeersregels te leren’

Henk Licher schreef maandag op Het Hoogste Woord dat hij binnen de bebouwde liefst overal voorrang wil voor voetgangers en fietsers.

De voorrangsregels zoals die er nu zijn, gelden voor iedere bestuurder van een voertuig, ook voor fietsen. Het zou fietsers sieren als ze de moeite namen de verkeersregels te leren en te onthouden. Het zou ook fijn zijn als fietsers een verplichte WA-verzekering zouden hebben en zouden bijdragen aan de kosten van het wegennet.

Overigens, ik doe binnen Amsterdam bijna alles met de fiets, maar heb ook een rijbewijs A, B en C en maak daar graag gebruik van.
Peter Kersbergen, Amsterdam

‘Restricties voor niet-gevaccineerden komen onze kant op. Slapen we?’

De gepubliceerde brief van Jupijn Haffmans in Het Parool van maandag is mij uit het hart gegrepen. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Ook ik maak me grote zorgen over de tweedeling in de maatschappij. De restricties die in Europa aan ongevaccineerden worden opgelegd zie ik als een donkere wolk onze kant op drijven.

Onze volksvertegenwoordiging ligt te slapen, terwijl onze samenleving naar de klote gaat (excusez le mot, ik ben niet alleen bezorgd maar ook kwaad). Ze hebben ook niet in de gaten dat de FvD en Van Haga er garen bij spinnen, omdat zij wel het benodigde tegengas geven in de Kamer.

Die kritische houding mis ik helaas ook in de media. Ik wil de redactie van Het Parool oproepen daar meer aandacht aan te geven. Laat de brief van Jupijn Haffmans daarvoor het startpunt zijn.
Hans Zwart, Alphen aan den Rijn

‘Mijn Canta is gestolen, mijn vertrouwen heeft een deuk opgelopen’

Onlangs is mijn Canta gestolen Ik ben afhankelijk van mijn Canta omdat ik long- en hartpatiënt ben. Het is mijn benenwagen!

Ook heb ik een vriendin die kanker heeft. Ik haalde haar met regelmaat op met mijn Canta om haar te begeleiden naar het ziekenhuis of om haar een leuke middag te bezorgen door ergens op een terras te zitten en wat te gebruiken. Beiden genoten we hiervan. Nu zijn we allebei gedupeerd doordat de mensen zo gemeen zijn geweest mijn Canta te stelen.

Een ding is zeker: mijn vertrouwen in de mensheid heeft een flinke deuk opgelopen.
Anne-Marie Meijer, Amstelveen

‘Een groot gezin stichten is egoïstisch’

Klimaatmaatregelen zijn nooit toereikend als we niet de grootste vervuiler aanpakken. Dat is de mens!

Er zijn op aarde gewoon te veel mensen. Wat mij betreft schaffen we wereldwijd alle kindsubsidies en kindtoeslagen af vanaf het derde kind. En vanaf het vierde kind extra belasting heffen.

Het is onaanvaardbaar dat over­heden grote gezinnen blijven subsidiëren. Wereldwijd moet dit probleem worden aangepakt. Maar helaas zijn er genoeg milieuactivisten en partijleiders van groene partijen die het nodig vonden een groot gezin te stichten. Heel hypocriet en egoïstisch.
Tom Heijnen, Amsterdam

Meer over