Plus

Opinie: ‘Gebruik het extra miljard voor openbaar vervoer voor behoud van bestaande lijnen’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

IJburg College (I)

Het artikel in Het Parool over het IJburg College moet alle alarmbellen op de Stopera doen afgaan. Gewelddadige incidenten en agressieve ouders leiden tot een onveilig schoolklimaat. De docenten geven aan dat de leiding op deze school het geweld tolereert en niet begrenst. Tientallen docenten zijn dit zat en verlaten de school. In een stad waarin de wethouder Onderwijs Marjolein Moorman kansengelijkheid juist als speerpunt heeft, is dit een zeer zorgelijke situatie. Het lijkt erop dat op IJburg een flinke groep leerlingen en hun ouders hun kansen volledig vergooien. Deze groep heeft lak aan alles en zorgt voor een uittocht aan docenten, maar maakt deze school ook tot een no-go voor toekomstige leerlingen. College grijp nu in.

Rick Veltman, Amsterdam

Pestbeleid

Hierbij zou ik graag willen reageren op het artikel van 9 juli over het IJburg College en hun aanpak van ‘in gesprek gaan, straffen komt later’. Als voormalig gepeste middelbareschoolleerling (vwo) heb ik de ervaring dat in gesprek gaan met de desbetreffende leerlingen niks zal opleveren, schorsen bood daarentegen wel resultaat. Opvallend dat er met een maatregel als schorsen terughoudend wordt omgegaan, aangezien de school dan iemand kwijt zal raken. Slap beleid van deze school. Naïef.

Annemarie Lindroos, Amsterdam

Erik Voermans

Wat zal ik ze missen, die deskundige en altijd goed geschreven cd- en concertrecensies in Het Parool. Om nog maar te zwijgen over de steeds goed gedocumenteerde nieuwsberichten en opiniërende stukken van Erik Voermans over de wereld van de klassieke muziek. Ik keek er elke week reikhalzend naar uit. Ik wil Erik Voermans hartelijk bedanken voor al die jaren dat hij de klassieke muziek in de krant levend heeft gehouden. Het was voor mij persoonlijk een van de redenen om geabonneerd te blijven op Het Parool. Ik hoop dat de redactie erin slaagt een goede opvolger voor hem te vinden.

Bert Hebing, Amsterdam

Ov-budget

Het openbaar vervoer in Amsterdam wordt na de zomer drastisch beperkt vanwege geldgebrek (Het Parool, 7 juli). We horen niets meer over de 1 miljard euro die Sharon Dijksma in november 2020 vrijmaakte voor nieuwe metrolijnen naar Schiphol en Sloterdijk. Misschien heb ik iets gemist, maar volgens mij is over die metrolijnen nog geen besluit genomen. Zou het niet logisch zijn om het extra miljard voor openbaar vervoer eerst te gebruiken voor behoud van (nog) bestaande lijnen en daarna te kijken wat er over is voor nieuwe metro’s?

Ed Eringa, Amsterdam-Noord

Dierenwelzijn

Beste S. van de Werd, ik heb zelden een stuk gelezen dat mij zo uit het hart gegrepen was. Ik hou van u!

Cornelia van Kints, Den Haag

Meer over