Opinie

Opinie: ‘Doe die school dicht en laat iedereen op adem komen’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Verlengde kerstvakantie I

Nog een kleine twee weken en het is Kerstmis, het feest dat bij uitstek gevierd wordt met familie en vrienden. Momenteel houden de besmettingen flink huis onder jongeren, maar gelukkig worden zij er meestal niet zo ziek van. Wel kunnen zij (groot)ouders besmetten en dan wordt het een heel ander verhaal. Mensen die (nog) niet zijn gevaccineerd of mensen met onderliggende kwalen kunnen in het ziekenhuis belanden. Daarbij is er ook nog eens een nieuwe mutatie aan komen waaien, waarvan nog niet bekend is hoe ziek je ervan kunt worden.

Kinderen hebben vorig jaar veel hinder ondervonden door de sluiting van de scholen en dat is de reden dat het kabinet twijfelt over een verlengde kerstvakantie. Bizar, want een weekje extra vakantie zal de kinderen, maar ook het onderwijspersoneel en in een later stadium het zorgpersoneel goed doen. Nieuw in onderwijsland: Squid Game NL; leer, schrijf en reken zodat het virus vrij kan rondwaren en arbitrair bij iemand kan binnendringen. De winnaars zijn rond de feestdagen bekend!

Kymberley Droste, Amsterdam

Verlengde kerstvakantie II

Wat gebeurt er in de week voor de kerstvakantie? Eerlijk gezegd weinig op leergebied om die eventuele achterstanden in te lopen. Veel gezelligheid, spelletjes, voorbereidingen voor het kerstdiner en een eventuele musical, opruimen van de klas en de kerstboom etcetera. Doe die school dicht en laat iedereen op adem komen.

Zita Meijer, Amsterdam

Bobs begrafenis

Afgelopen donderdag deed buurman Johannes een oproep om de begrafenis van postbode Bob niet in eenzaamheid te laten plaatsvinden. Dat getuigt van een warm, Amsterdams hart. Gelukkig heeft ook de familie van Bob een warm hart. Zijn uitvaart wordt door hen bijgewoond en zij begeleiden hem zelf naar het graf. Vanwege de anderhalvemetermaatregel is het aantal bezoekers in de kapel van de begraafplaats helaas sterk beperkt. Kom daarom niet zonder uitnodiging naar de plechtigheid, maar leg liever op een later moment een bloem op het graf.

Peter van der Linde, directeur Team Uitvaarten, Amsterdam

Virtuele president

Nu het mogelijk is om ook virtuele influencers te laten influencen, is het nog maar een kleine stap naar een virtuele president. Een virtuele president als het resultaat van een enquête waarin burgers hun voorkeuren aangeven over het geslacht, de politieke standpunten, de bevoegdheden, het uiterlijk, karaktertrekken en liefhebberijen van hun nieuwe president. Dit zou het toppunt van democratie kunnen zijn, zonder die vervelende bijwerking van polarisatie.

Paul van Meelis, Amsterdam

Supersnelle bezorging

Bewoners in De Pijp hebben onlangs flitsbezorgers bekogeld met eieren. Een snellere bezorging dan dat kan ik niet bedenken.

Harr Frederiks, Amsterdam

Thuiskat

Als ik zo lees wil de Stichting Huiskat Thuiskat alle katten opsluiten. Hoezo gaat zo’n stichting een draconisch middel afdwingen voor een op zich zeer nobel doel, de bescherming van vogels? Wat prima juridisch haalbaar lijkt is de verplichting dat katten alleen naar buiten mogen met een kattenbelletje, of een ander waarschuwingsmiddel, dat voorkomt dat vogels worden gegrepen door katten. Klaar.

Wat is er toch met dit land, dat mensen niet meer kunnen denken vanuit het doel dat ze nastreven? Meteen met een antitankwapen op een mug schieten. Hou toch op.

Diederik van der Staay, Amsterdam

Meer over