Lezersbrieven

Opinie: ‘Die koffiedrinkers op Museumplein? Geen zuivere koffie’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Onze aardbol kan een paradijs zijn voor 3 miljard zielen, maar 10 miljard is een hel

Een mooi verhaal afgelopen zaterdag van Rob van der Rijt over achterhaalde oude economische ideeën over groei en welvaart en wat de gevolgen daarvan zijn. Ik miste echter de climax: degrowth, niet alleen economisch maar voor de gehele wereld. Onze aardbol zou een paradijs kunnen zijn voor 3 miljard zielen, maar wordt zeker een hel voor 10 miljard mensen in de toekomst.

Jos Willems, Amsterdam

Kris Kristofferson als degene schreef Me and Bobby McGee niet alleen

Stefan Raatgever noemt in De erelijst van 17 januari Kris Kristofferson als degene die Me and Bobby McGee schreef. Dat is waar, maar hij deed dat niet alleen: Fred Foster stelde Kris Kristofferson de titel en het thema voor dit iconische lied voor, waardoor Foster als medeauteur vermeld wordt. Ere wie ere toekomt.

Rudy Schreijnders, Maarssen

Ik bedank Het Parool dat ruimte geeft aan dit Andere Geluid

‘Politie en Openbaar Ministerie moeten bedanken voor Israëlreis van het Cidi’ in Het Parool van afgelopen maandag is me uit het hart gegrepen. En ik bedank Het Parool dat ruimte geeft aan dit Andere Geluid.

Peter Cohen, Amsterdam

We moeten in de rest van Nederland de Groningers niet laten stikken

Zaterdag demonstreerden 10.000 mensen in de stad Groningen tegen de gaswinning. Zondag hing voor de Oude Lutherse Kerk op het Spui de Groninger vlag. Halfstok. Als statement: de pijn van Groningen is ook de pijn van het westen. Ook stonden er zaterdag in Amsterdam en omgeving brandende kaarsen voor vele ramen. Dit op verzoek van de werkgroep die in de Oude Lutherse al 15 jaar Groninger Diensten organiseert. Er werd ook een brief naar staatssecretaris Vijlbrief geschreven.

We moeten in de rest van Nederland de Groningers niet laten stikken en het is belangrijk dat er rechtvaardige, waardige, duurzame en daadwerkelijke oplossingen komen.

Hanne Wilzing, lutherse diaconie Amsterdam

Die koffiedrinkers? Geen zuivere koffie

Zaterdag stond er een artikel in de krant over wat de ‘koffiedrinkers’ beweegt. Een bakkie doen en een goed gesprek voeren, lijkt me altijd goed. Maar na het lezen van het artikel kom ik tot de slotsom dat we te maken hebben met eenlingen, die deel uitmaken van een groep. Ze hebben allemaal een eigen verhaal. Er is wel een gemene deler te ontwaren, namelijk: we zijn tegen. Daar is geen chocola van te maken en dan smaakt zo’n bakkie leut toch al minder lekker. Het is gewoon geen zuivere koffie.

René Donker, Maarssen

Meer over