Lezersbrieven

Opinie: ‘De VerbroederIJ is juist wat Noord zo leuk maakt. Waarom moet dat weg voor iets tijdelijks?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘De VerbroederIJ is juist wat Noord zo leuk maakt. Waarom moet dat weg voor iets tijdelijks?’

Hoe kan het dat een stadsbestuur van GroenLinks de VerbroederIJ niet koestert? Deze unieke plek, mede door de locatie, is alles wat Noord zo leuk maakt. Alles komt hier samen: laagdrempelig, ongedwongen en niet elitair, bewustmaken van de impact van onze voeding op het klimaat, vrijwilligers overal uit de buurt, voedseluitgiftepunt voor mensen die het nodig hebben. Zoiets kan je niet zomaar verplaatsen! Dit is waar Noord voor staat, wees er zuinig op en durf het zelfs permanent te maken.

Je kan mij niet wijsmaken dat er elders in het Hamerkwartier geen tijdelijke locatie voor de school die op die plek moet komen te vinden is. Al is niet alle grond van de gemeente, de bedrijven die baat hebben bij zo’n technische school willen hier vast ook wel aan meewerken. Wees creatief!

Annelies Groot, Amsterdam

De VerbroederIJ kan niet zomaar verdwijnen. Ik, als keukenmedewerker van het net niet eerste uur, kan niet geloven dat de gemeente zo gemakkelijk met ons bestaan omgaat. Dat we ooit weg zullen moeten, weten we al vanaf dag één, en dat we ruimte moeten maken voor stedelijke ontwikkeling snappen we allemaal. Maar dat we plaats moeten maken voor een ander tijdelijk initiatief, terwijl we zo veel voor de buurt betekenen, is echt van de zotte. Wij willen niet verhuizen, wij willen blijven totdat er écht iets gebouwd gaat worden. Varkens Barry en Rosita verdienen beter dan een kinderboerderij!

Sem ten Cate, Amsterdam

‘Een rare traditie, alleen ministers op de bordesfoto’

De optimist in mij ziet een origineel geplaatste foto van een ongekend gemêleerde verzameling ministers, incluis de afwezige minister Kaag, die, enthousiast en goedgemutst, voor een aantal grote uitdagingen staat. De pessimist in mij ziet een foto die symbool lijkt te staan voor een land waarvan de inwoners steeds meer en meer van elkaar verwijderd lijken te raken. Het talent om te verbinden blijken ze minder belangrijk te vinden dan alleen voor zichzelf te zorgen. Angst is een slechte raadgever, dus: zet hem alsjeblieft op!

Roland van der Grinten, Landsmeer

Een rare traditie, alleen ministers op de bordesfoto. Misschien bij het ontstaan van de bordesfoto (1971) verklaarbaar, maar nu in 2022 is dit echt wel een verouderde traditie. Laten wij voortaan alle (20) ministers en alle (9) staatssecretarissen op de bordesfoto meenemen.

Mario van Schaik, Zaandam

Natascha van Weezel

Ik kan niet anders dan het hartgrondig eens zijn met Natascha van Weezel in haar column van afgelopen maandag: NPO Radio 1 is er niet voor het verspreiden van complottheorieën.

Henk Penseel, Naarden

Meer over