Lezersbrieven

Opinie: ‘De Russische beer bepaalt helemaal zelf waar hij zin in heeft’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

De Russische beer bepaalt helemaal zelf waar hij zin in heeft

Het nieuws verschuift van covid naar de Oekraïne. De Russische beer gromt aan de grenzen van zijn rijk en het Westen staat met een veel te kort zweepje de beer te dirigeren. Op alle nieuwskanalen hoor, zie en lees ik ‘sancties’. De beer moet terug de kooi in. Of in ieder geval het gevoel geven dat die niet van plan is aan te vallen. Het is alleen jammer dat de beer helemaal zelf bepaalt waar de beer zin in heeft. Daar kunnen de dompteurs van het Westen helemaal niets aan doen.

Rusland heeft genoeg energie in zijn bodem om het Westen jarenlang te laten bedelen om warm de winter door te komen. Rusland heeft lak aan het bevriezen van kapitaalstromen. Ze kijken makkelijk de andere kant op en zien China liggen. Het woord ‘sanctie’ krijgt de kracht van een zware verkoudheid met een natte nies. Met geen woord hoor ik over het hoe of wat, maar blaft het woord uit schichtige leiders ter geruststelling van het laffe kijken naar hoe Poetin het toneel bepaalt. Sancties? Hatsjoe...
Paul van den Aardweg, Lisse

Talkshowpresentator, blijf bij je leest, met je tenenkrommende vragen

Ten tijde van grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen, besteden niet alleen sportprogramma’s hier aandacht aan, maar willen ook graag talkshows een graantje meepikken, hetgeen niet zelden leidt tot tenenkrommende vragen. Een gunstige uitzondering maakte Beau, die skeletonster Kimberley Bos, liggend op haar slee op tafel interviewde; prima televisie!

Maar of je nu Margriet, Jinek of welke Op1-presentator dan ook (m.u.v. Erik Dijkstra) neemt, de vragen gaan vaak gepaard met plaatsvervangende schaamte! Een voorbeeld hiervan was de vraag van Hugo Logtenberg maandag in Op1 aan Suzanne Schulting of ze dacht dat ze ook aan de volgende Olympische Spelen nog zou deelnemen. Je zag als kijker Suzanne denken: wat is dat nou voor idiote vraag. Maar ze zei slechts: ‘Ik ben 24 hè, ik kan nog zeker twee Olympische Spelen mee.’

Dus: schoenmaker blijf bij je leest!
Wim Tholen, Almere

Je zult toch docent aan de filmacademie zijn en dat ze daar leren hoe je een uitkering moet aanvragen

Je zult toch docent aan de filmacademie zijn en dan lees je in Het Parool van dinsdag dat ze daar leren hoe je een uitkering moet aanvragen. En de zegsman is de alom terecht geprezen Joop van den Ende. Jammer, dat hij deze uitspraak niet nader toelicht. Eigenlijk kan hij het, mijns inziens, niet maken om het hierbij te laten. Wat zullen die docenten er overigens de pest in hebben.
Aart Stijntjes, Diemen

Meer over