Lezersbrieven

Opinie: ‘De krant moet breder verslag gaan doen van de grote zorgen die onder steeds meer Nederlanders leven’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Rutte 4

Na de ernstige problemen met onder andere de kinderopvangtoeslag, de lakse houding bij het schadeherstel aardbevingsschade in ­Groningen en de voortdurende woningnood, wordt nu getracht een kabinet Rutte 4 te installeren.

Men zou verwachten dat de politiek de stellige uitspraak van Albert Einstein kende, die luidde: ‘Men moet problemen niet laten oplossen door degene die deze problemen veroorzaakt heeft.’

Hoezo dan Rutte 4?

William Boone, Almere

Coronademonstratie

Zondag liepen er minstens 25.000 mensen door Amsterdam die zich ernstig zorgen maken over de gevolgen van het coronabeleid voor onze samenleving. Als deelnemer sprak ik tijdens de tocht met onder andere een advocaat, een paar gemeenteraadsleden, een horecaondernemer en een directeur van een zorginstelling.

Het is inmiddels een brede onderstroom in de Nederlandse samenleving die dit beleid niet meer begrijpt. Er leven steeds meer dringende vragen, die door de politiek, en daardoor helaas ook door een meerderheid van de bevolking, genegeerd worden. Toch krijgt deze grote demo slechts een kort artikel in Het Parool. En dan ook nog eens met als kop ‘galg bij coronademonstratie’. Hoe smakeloos en misplaatst die galg ook was, het was een actie van een eenling die geenszins de bedoeling en de sfeer van de demonstratie weergaf.

Het wordt hoog tijd dat Het Parool breder verslag gaat doen van de grote zorgen die onder steeds meer Nederlanders leven, in alle maatschap­pelijke sectoren en bij mensen met alle opleidingsachtergronden. Zij hebben zorgen over hun lichaam, hun grondrechten en het functioneren van de democratische rechtsstaat. Kom praten met ons demonstranten en zoek daarbij de breedte.

De spanning in de samenleving neemt toe. Daarom moeten we nu echt het gesprek aangaan!

Paul Augenbroe, Amsterdam

Nederlands voertaal

De Amsterdamse universiteiten UvA en VU hebben al jaren een verdienmodel om zo veel mogelijk buitenlandse studenten binnen te harken, want daar krijgen ze veel meer geld voor dan voor studenten uit ­Nederland. Daarom wordt Engels de voertaal en kunnen Nederlandse studenten geen kamers meer vinden, wat onbegrijpelijk is.

Dat verdienmodel is pervers en moet van tafel, en laat Nederlands weer de voertaal zijn op de universiteiten.

Olga de Meij, Amsterdam

Meer over