null

Opinie

Opinie: ‘Als iemand ervoor kiest om anders te zijn, mag diegene ook anders behandeld worden’

Beeld Getty Images/EyeEm

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool

Als iemand ervoor kiest om anders te zijn, mag diegene ook anders behandeld worden’

Ik las dinsdag dat twee doodsaaie Amsterdamse taxichauffeurs weigerden een dragqueen mee te nemen die zich als varken had uitgedost.

“Discriminatie,” roept iedereen uit volle borst. Maar discriminatie is het iemand anders behandelen om hoe hij of zij ís. Iemand is bijvoorbeeld invalide, kleiner dan normaal, of geboren met een van de norm afwijkende huidskleur.

Zodra iemand ervoor kiest om anders te zijn, mag diegene wat mij betreft ook anders worden behandeld. Want zeg nou zelf: waarom zou een persoon er wél voor mogen kiezen om zich afwijkend te gedragen, terwijl een ander er niet voor mag kiezen om die persoon afwijkend te behandelen?

Ik houd het recht om een mening en reactie te hebben op hoe iemand doet.
Carl Mangold, Amsterdam

‘Iedereen zal met minder goederen, luxe en reizen genoegen moeten nemen’

Wieger Fransen stelt in Het Parool van maandag op zich terecht dat CO2-reductie een verantwoordelijkheid is van ons allen. Alleen de ultieme consequenties trekt hij (nog) niet.

Uiteindelijk zal door (internationale) regelgeving de uitstoot gedwongen verminderd moeten worden. Iedereen zal met minder goederen, luxe, reizen en reisjes etc. genoegen moeten nemen.

Opvallend is dat de discussie vooral gevoerd wordt door niet-technische deskundigen. Maar kunnen we wel zonder gas, olie en kolen? Zou kernenergie geen alternatief zijn?

Technici laat eens wat van je horen!
Maarten Racz, Enschede

‘Wij klanten van ING maakten de bank groot, niet de aandeelhouders’

Neem me niet kwalijk, ING. Ik ben al tientallen jaren lid van uw bank. Wij, uw klanten hebben uw bank groot gemaakt en nu gaat ING de aandeelhouders belonen na een winst van ruim 3 miljard.

En wij? Wij mogen rente en kosten voor betalingsverkeer betalen en vinden vrijwel geen geldautomaten meer. Kijkt u, ING wel eens uit het raam? Daar wonen uw klanten! De conclusie mag u zelf trekken.
Gregor Niessen, Amsterdam

‘Hoelang weten we al dat er een gat zit tussen klimaatdoelen en beleid?’

Volgens onze VVD-premier zit er een ‘gat’ tussen klimaatdoelen en zijn huidige beleid. Wat een ontdekking, hoe scherp gevonden.

Hoelang weten we dit al? En dan staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (VVD), die vindt dat andere landen scherpere klimaatdoelen moeten stellen? We staan nota bene onderaan in de lijst van best presterende landen op klimaatgebied in Europa.

Je moet maar durven, na 10 jaar klimaatontkenning door Rutte.
Sjaak Drijver, Amsterdam

Meer over