Lezersbrief

'Noord wordt weer als vanouds een stiefkind van Amsterdam'

Met de nieuwe dienstregeling is er geen mogelijkheid meer om met een rechtstreekse verbinding van Amsterdam-Noord naar het centrum van de stad te komen. 'GVB, laat ons niet in de steek!' schrijft Corine van Rooijen in een lezersbrief.

Het Parool
Testreizigers op metrostation Amsterdam Centraal Station tijdens een testrit voor de Noord/Zuidlijn. Beeld anp
Testreizigers op metrostation Amsterdam Centraal Station tijdens een testrit voor de Noord/Zuidlijn.Beeld anp

Dat er een nieuwe dienstregeling aan zat te komen vanwege de opening van de Noord/Zuid-lijn op 22 juli, wisten we al en tijdje en er werd ook veel over gesproken door de ­bewoners van Amsterdam-Noord.

Gisteren was het zo ver: de nieuwsbrief over de dienstregeling viel in de bus.

En daarin werd bekendgemaakt waar we al een tijdje bang voor waren: geen enkele mogelijkheid meer om met een rechtstreekse ­verbinding naar het Centraal ­Station of het centrum van de stad te ­komen. Noord wordt weer als ­vanouds een stiefkind van Amsterdam.

Er wordt geen rekening gehouden met de vele ouderen en mindervaliden uit de wijken voor wie een overstap op de metro een reden is om niet of zo min mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken.

Het kan eenvoudig worden opgelost door de buslijnen 34, via een rondje Nieuwendam, en 35, via De Banne, naar het Centraal ­Station te laten rijden.

GVB, laat ons niet in de steek!

Corine van Rooijen, Amsterdam

Meer over