Han Lips

Logisch dat Lieke aast op Wendy's plek

Columnist Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Het Zit in de Familie.

Han Lips
Het Zit in de Familie. Beeld RTL 4
Het Zit in de Familie.Beeld RTL 4

Linda en Johnny de Mol, Gordon, Wendy van Dijk: de uittocht van tv-sterren naar John de Mols Talpa zal voor RTL geen reden voor een feestje zijn.

Wie de transfers wel fantastisch vindt, is Lieke van Lexmond. In een filmpje op de site van De Telegraaf zag Lips haar vertellen dat ze niet kan ontkennen dat ze het heerlijk nieuws vindt dat er wat vacante jobs ontstaan.

"Denk maar aan een voetbalwedstrijd; dat je op de bank zit te kijken en je staat te popelen om mee te doen." Vooral de programma's van Wendy Van Dijk ziet ze wel zitten. "Ik bied me graag aan."

Dat Lieke van Lexmonds vorige programma niet veel soeps was, wist Lips. We mochten de datingshow met poedelnaakten niet plat noemen, het was spraakmakend. Juist. Jammer dat er haast niemand keek.

Nu de presentatrice zelf constateert dat ze op de reservebank zit, ging Lips eens kijken naar haar nieuwste klus: Het Zit in de Familie.

Het programma bleek een klassieker in de make-overcategorie, maar dan net een tikkeltje erger: hele gezinnen moeten onder het mes omdat ze gebukt gaan onder een familiekwaal.

Woensdagavond ging het om een Amsterdams viertal, inmiddels naar Almere vertrokken, dat iets ging doen aan de slappe gezichtshuid die ze geërfd hadden van oma Rietje. Twee face- en twee ooglifts.

Tussendoor werden twee Irakese jongeren met een laser ontdaan van hun woeste beenhaar. Uiteraard werd volop tijd ingeruimd voor praatjes van de dokters, en shots van de glimmende letters van de schoonheidskliniek.

Kortom: Lips begrijpt die open sollicitatie wel. Brutalen hebben de halve wereld, Lieke!

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over