Lezersbrief

‘Laat studenten gewoon feestvieren op eigen risico’

Paroollezer Michel Capel zit in twee risicogroepen, maar vindt dat jongeren de ruimte moeten krijgen, schrijft hij in deze ingezonden brief. ‘Laat ze leven! Laat ze!’

Michel Capel
Eerstejaars studenten komen samen om een mensamaaltijd te eten bij een studentenvereniging in Wageningen. Beeld ANP
Eerstejaars studenten komen samen om een mensamaaltijd te eten bij een studentenvereniging in Wageningen.Beeld ANP

Laat ze feestvieren

Ik begrijp het gedoe over de coronamaatregelen niet zo. Laat studenten en feestvierders gewoon feestvieren. Als ze het risico willen nemen om ziek te worden en dood te gaan, is dat aan hen. Geef ze die ruimte. Laten we ons land niet nog verder economisch vernietigen door alles plat te leggen.

Ik zit in twee risicogroepen. Als ik Covid-19 krijg, ga ik hoogstwaarschijnlijk dood. Al vanaf half maart leef ik als een kluizenaar. Ik word er inmiddels depressief van, merk dat een mens niet zonder liefde en geknuffel kan, maar ga toch liever nog niet dood.

Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen want ik heb mijn kindertjes van 13 en 16 jaar al een half jaar niet van dichtbij gezien of aangeraakt. Gelukkig heb ik een lief en begripvol hondje. Maar laat de jeugd gewoon los.

Laat ze leven! Laat ze! Laat ze naar Paradiso gaan! Laat ze dansen op de pleinen, in de sociëteiten en de clubs. Laat ze het leven vieren! De tijd dat je 20 tot 25 jaar was, komt nooit meer terug. Als ze ziek worden, soît, eigen risico. Ze overleven het wel.

Ik zou ook graag weer naar Paradiso willen, maar wil nog niet dood, dus ik blijf dan nog wel een jaartje thuis. Dat groepje kwetsbaren waartoe ik behoor, zorgt wel voor zichzelf.
Michel Capel, Amsterdam

Kleinzoon begrijpt het

Alle jongeren die even geen pas op de plaats willen maken en vinden dat het leven vooral leuk moet zijn, denken al vanaf hun geboorte dat ze in de Efteling geboren zijn. Dat het ook anders kan, komt niet in hun ‘ik-hoofdjes’ voor.

Mijn kleinzoon van 6 jaar mag morgen voor zijn A-diploma afzwemmen. Toen zijn broer zijn zwemdiploma kreeg, was de hele familie erbij. Nu wordt maar één persoon toegelaten. Hij vindt dat natuurlijk jammer, maar heeft meer verstand dan de jongeren. Hij zei: “Oma, als ik volgend jaar mijn B-diploma haal, is corona misschien over en kan ik dan een feestje vieren.”

Misschien kunnen de jongeren een voorbeeld aan hem nemen!
Hennie van der Baan, Amsterdam

Meer over