Han Lips

Is dit echt de publieke omroep?

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: (On)bekende sterren met zelfspot.

Han Lips
Ranking the stars Beeld NPO3
Ranking the starsBeeld NPO3

Wielrenster Ellen van Dijk reed de struiken in en greep met die stuurfout naast het goud. En ook het onderdeel judo was voor Nederland in een paar minuten voorbij: Kim Polling, de nummer 1 van de wereld, was vooral verbaasd, haar collega judoka Noël van 't End liet zijn tranen de vrije loop.

Toen er ook nog een Nederlands paard ziek werd ("hij voelde zo leeg," aldus ruiter Adelinde Cornelissen) kon Lips de Spelen even niet meer aanzien en schakelde over naar Ranking the Stars, want dat hij zondag gemist.

Het tiende jaar alweer. "Eigenlijk het elfde jaar," grapte presentator Paul de Leeuw, "maar we hadden verkeerd geteld en toen waren de decorstukken al gemaakt."

Na zoveel seizoenen zijn The Stars een beetje op. Cabaretier Richard Groenendijk kende zijn buurvrouw Loiza Lamers niet (Lips kende ze trouwens geen van beiden) en wist dus ook niet dat ze een transgender is.

De Leeuw stelde hem gerust: "Als je in haar oor kijkt, zie je nog voorhuid." Lips zuchtte en checkte zijn tv, maar dit was toch echt de publieke omroep.

Ranking the Stars deed ook 'iets' met de Olympische Spelen, met de vraag wie van de deelnemers de meeste sjans zou hebben op het strand van Ipanema. Patty Brard bleek over veel zelfspot te beschikken: "Ik lig niet op een strand, ik spoel aan." Jörgen Raymann hield niet van het strand: "De laatste keer dat mijn voorouders naar het strand gingen, kwamen ze in een ander werelddeel aan."

Toen ook nog werd onthuld dat Anny Schilder (ex-BZN) het ooit met René van der Gijp (ex-PSV) had gedaan schakelde Lips snel weer over naar de Olympische Sterren, maar het beeld van Anny met René kreeg hij helaas niet meer uit zijn hoofd.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over