Han Lips

Humberto Tan bleef kalm, ondanks de tweehonderd gillende bakvisjes

Han Lips
De jongens van One Diretion aan tafel bij Humberto Beeld Screenshot RTL
De jongens van One Diretion aan tafel bij HumbertoBeeld Screenshot RTL

Met bevende vingers tikt Lips dit stukje over de Britse boyband One Direction die gisteren op bezoek was bij Humberto Tan in RTL Late Night. Voor je het weet, riskeer je de toorn van hun fans. O nee, sorry. Je mag ze geen fans noemen: het zijn Directioners. De altijd vriendelijke Tan wist niet wat hem overkwam toen hij iets zei over het geklaag van de fans, eh, Directioners, omdat ze niet bij de opnames konden zijn. Bakken stront kreeg hij over zich heen. 'Je verpest het met je hoofd,' luidde een reactie op een selfie van Tan met de jongens.

'De grootste band aller tijden,' zo kondigde Tan, omringd door tweehonderd verliefde bakvisjes, het programma aan. Je zag de doodsangst in Tans ogen niet, maar die was er ongetwijfeld. Hij wist dat die huilende bakvisjes elk moment in een zwerm piranha's konden veranderen.

Alsof het een Champions Leaguewedstrijd betrof had Tan presentator Martijn Krabbé, componist Eric van Tijn en programmamaker Ewout Genemans uitgenodigd voor de voorbeschouwing. 'Ja, wat er door deze band met de jeugd gebeurt, gaat veel verder dan The Beatles,' zei Krabbé. Van Tijn vergeleek de band met Coldplay. 'Beter dan de Backstreet Boys of Take That.'

Bij binnenkomst van de heren klonk het alsof er tweehonderd fluitketels op het fornuis stonden. Tan vroeg de jongens de kleren van het lijf. Hoe geweldig ze de fans vonden, wat ze van Nederland vonden. Elk antwoord werd met luid gejuich ontvangen door de bakvisjes. Tan bleef kalm, heel kalm.

h.lips@parool.nl

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over