Lezersbrief

'Er verdwijnen te veel pinautomaten'

Volgens Paroollezer Saskia Kuntze kun je op steeds minder plekken geld pinnen in Amsterdam. 'Het lijkt mij een schone taak voor de gemeenteraad om bij die banken op te komen voor de bewoners en bezoekers van de stad.'

Het Parool
'De banken willen af van hun 'eigen' geldautomaten' Beeld ANP
'De banken willen af van hun 'eigen' geldautomaten'Beeld ANP

De pinautomaten ver­dwijnen in rap tempo uit de straten. Plotseling is die van de ING in de Scheldestraat ook weg, zonder enige aankondiging. Klanten, bekijk het maar.

De automaat op het Scheldeplein van de ABN Amro gaat ook weg. De Scheldestraat is een drukke winkel- en horecastraat, er zijn veel toeristen en congresgangers van de RAI en ook die mensen zie je contanten halen. Er zit een automaat in de Maasstraat, maar die doet het niet altijd en is voor veel mensen al te ver.

Ervoor naar de Ceintuurbaan gaan is ­helemaal onzin. Bij Albert Heijn is er wel een maar die is kleiner en snel leeg.

De banken willen af van hun 'eigen' geldautomaten, er zijn aankondigingen dat banken dit nog samen willen doen, met algemene automaten. ­Prima, doen, dan willen we in de Scheldestraat snel een pinautomaat terug!

Het lijkt mij overigens ook een schone taak voor de gemeenteraad om bij die banken op te komen voor de bewoners en bezoekers van de stad.

Saskia Kuntze, Amsterdam

Meer over