PlusColumn

Een feestende Nouri belooft veel goeds

Janneke van der Horst
Janneke van der Horst Beeld Wolff
Janneke van der HorstBeeld Wolff

Het is moeilijk om niet van Nouri te houden. Zoals Ajax op het moment sowieso een opvallend 'lovable' team heeft. Onana, De Ligt, Sanchez, Younes (of je hem nu goed vindt of niet, sympathiek is hij), Dolberg, Viergever en Diederik Boer: stuk voor stuk jongens die ook door fans van andere clubs 'wel oké' gevonden worden.

Dat denk ik in ieder geval. Ik kan het me niet anders voorstellen. Al ben ik licht bevooroordeeld. Een speler groeit of daalt in je achting door het shirt dat hij draagt.

En met wie hij omgaat in het team. Iemand zei laatst tegen mij dat hij vroeger erg fan was van Siem de Jong maar dat Luuk de Jong Siem helemaal neerhaalt. "Daar kan hij beter niet te veel mee geassocieerd worden."

Het PSV-shirt helpt uiteraard ook niet mee.

De ergste kritiek die mijn vriend, de PSV-fan, eens gaf over iemand in het huidige team van Ajax was: "Zo, die ziet er intelligent uit." Ik zal niet noemen over wie dat ging maar ik hoefde alleen maar: 'Jeroen Zoet' terug te zeggen.

En dan nog Nouri. Wat een genot. Niet alleen als voetballer is hij meesterlijk. Na de wedstrijd in Lyon vierde hij de finaleplek alsof hijzelf een hattrick had gescoord.

Hij ging voor in het feest. Mijn vriend vroeg slaperig vanachter een boek of Nouri goed had ingevallen. "Hij zat niet eens op de bank!" schreeuwde ik.

Buiten dat het heel vermakelijk was om naar een feestende Nouri te kijken, beloofde het ook veel goeds voor het volgende seizoen. Deze jongen zit duidelijk lekker in zijn vel.

Deze jongen weet dat zijn tijd komt. En: deze jongen heeft een bepaalde status in het team, anders had dit niet gekund. Met andere woorden: Nouri is al een ster. Maar een sympathieke ster. Hij zal de rest van de spelers niet vergeten. Op zijn instagramaccount plaatste hij een foto van het feest met daarbij de tekst: "We did it together!"

Janneke van der Horst (1981) is schrijfster. Elke woensdag verschijnt hier haar column. Reageren? j.vanderhorst@parool.nl

Meer over