Han Lips

Die Jan Smit is op wintersport een echte Witzjacke

 

Han Lips
Grapjas Jan neemt er nog maar eens eentje met Kim-Lian en Wolter Kroes Beeld Avrotros
Grapjas Jan neemt er nog maar eens eentje met Kim-Lian en Wolter KroesBeeld Avrotros

Het sneeuwt! Ja, we zijn net aangekomen in het Oostenrijkse Kirchberg, dus daar moet op gedronken worden. 'Het is nog ochtend, jongens. Gaan we dit al naar binnen gooien?' vraagt Kim-Lian van der Meij nog. 'Ja, we hebben een strak schema,' werpt Jan Smit tegen. Proost!

Zingen en jodelen met de bekende schlagerster Hansi Hinterseer en Wolter Kroes in de kroeg. Daar moet natuurlijk wel even een shotje bij. Jan: 'Wel doordrinken, hè!' Dolle boel hoor.

Van een sleerace krijg je wel dorst. De groep staat al te hossen in de kroeg als Nick en Simon bellen. 'Is niks aan hier. Lange dag geweest. Ik ga vroeg naar bed,' liegt Jan. Hij hangt op en loopt naar de bar. 'Mag ik tien sambuca?' Die Jan toch. Gaan we lama's uitlaten? Hoe kom je d'r op!

'Kent u ook de dalai lama?' vraagt Jan. 'Die Jan is een echte grapjas,' verontschuldigt Kim-Lian zich nog. 'Een Witzjacke,' roept Jan lachend.

Als Nick en Simon arriveren, worden ze verwelkomd met een rondje schnapps. Dat hoort ook zo in De Winter Voorbij. Nick: 'We zijn gesnapt.'

'De enige manier dat ik dit nog opdrink is als jij een Zweeds liedje speelt,' zegt Kim-Lian stellig ­tegen Jan. Het liedje brengt boer Wolter Kroes in tranen. Maar laten we vooral niet te lang depri doen. Het is feest! Op naar de après-ski, waar iedereen weer meezingt en met pullen bier zwaait. Lachen!

Volgende week: Jan Smit die tegen een kerstboom skiet. Prosit!

Han Lips is televisierecensent bij Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een e-mail naar h.lips@parool.nl.

Meer over