Han Lips

De verschrikkelijke Verlinde was toch een vals-geestig ankerpunt

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: RTL Boulevard met nieuwe presentator Luuk Ikink.

Han Lips
De nieuwe opzet van RTL Boulevard Beeld RTL 4
De nieuwe opzet van RTL BoulevardBeeld RTL 4

Het is voor iedereen nog even wennen, de nieuwe opzet van RTL Boulevard. Voor de kijkers, maar ook voor de makers. Het programma gaat duidelijk nog gebukt onder de afwezigheid van Albert Verlinde, die in al zijn verschrikkelijkheid toch een ervaren, vals-geestig en goed geïnformeerd ankerpunt van het populaire programma was.

De plek van Verlinde is ingenomen door Luuk Ikink, een olijke snaak van beroep die elke ochtend begint met een beschuitje met kaas en een heliumballon.

Ikink mocht eerder de vrolijke noot verzorgen in het praatprogramma van Humberto Tan, maar staat nu schouder aan schouder met Beau van Erven Dorens achter de presentatiedesk, en die is in alle opzichten de baas aan het blok.

Voice-over: "Om het gat van Verlinde te vullen, heeft Boulevard een heel blik deskundigen opengetrokken!"

Dinsdag mochten Toine van Peperstraten en Barbara Barend aanschuiven om langdurig over de chaos bij het Nederlands elftal te spreken. Dat leverde weinig nieuwe inzichten op, behalve het uitgesproken vermoeden dat als Oranje volgende week niet van Zweden wint, Danny Blind zijn koffers kan pakken.

Alle drukte in de studio kon niet verhullen dat Boulevard inhoudelijk weinig vlees op het bot heeft. Ruim aandacht voor programma's van RTL-collega's, een promo voor een modemerk, opgewarmde quotes uit een blad, wat gekke filmpjes van het internet en het bericht dat de gezondheid van clown Bassie te wensen overlaat.

Mist Boulevard een nieuwsjager? Ongetwijfeld weten Beau en Luuk ook zonder kookwekker wanneer de pasta beetgaar is, maar hebben zij ook de ijzeren wil om bekende Nederlanders telefonisch het mes op de keel te zetten en de naam van een nieuwe geliefde, baby of ernstige ziekte te ontfutselen?

Lees terug: Er is maar één Mister Entertainment: Albert Verlinde [+]

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over