Han Lips

De boomhut hoeft van SBS níet in een boom te worden gebouwd

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Boomhut XXL.

Han Lips
Boomhut XXL Beeld SBS 6
Boomhut XXLBeeld SBS 6

Lips had vroeger ook graag een boomhut gehad, maar hoogtevrees verhinderde dat. Dus keek Lips zondag vanuit zijn mancave naar het nieuwe SBS 6-programma Boomhut XXL, waarin 'vijf teams in vier weken de vetste boomhut moeten bouwen'.

Kim-Lian van der Meij, het duizenddingendoekje van SBS 6, kondigde dit zoveelste bouwprogramma aan en overschreeuwde haar wanhoop over wat ze nu weer moest presenteren met misplaatst enthousiasme. De teams bestonden - gelukkig - niet uit Bekende Nederlanders, of Lips moet ze niet hebben herkend.

Favoriet was het team van zeventiger Kees en houtkunstenaar Peter: "Ik ben een echte houtworm. Ik ben heel creatief met de kettingzaag."

Dat wordt nog leuk: hij moet met de 70-jarige Kees een hut 'in shakespearestijl' bouwen. Want de eigenaren van de campings waarop de teams - onbetaald - hun hut moeten bouwen hebben zo hun eisen.

De onvermijdelijke jury bestaat uit Edwin en Rob. Die Rob is Rob van der Wulp, 'een van de beste boomhutbouwers van Europa' en ja: dan ben je een hele grote.

Vreemd genoeg hoeft de boomhut níet in een boom te worden gebouwd, maar op speciaal voor dit doel geplaatste houten palen.

Dat maakt het meer een paalwoning, maar dat zal de VVV van Drenthe worst wezen. Want die sponsort dit programma en daarom staan ook alle campings in Drenthe.

De vijf boomhutten zijn trouwens ook al te huur via de websites van de vijf campings, inclusief foto's, voor wie zijn nieuwsgierigheid naar het eindresultaat niet kan bedwingen.

Spannend is het dus niet, maar de kijker maakt wel kans op twee 'oerovernachtingen' in de winnende boomhut. Lips weet dus wel wat hij, ondanks zijn hoogtevrees, deze zomer gaat proberen: een boomhut, mét wifi en hottub.

Nu alleen mevrouw Lips nog zover zien te krijgen.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over