Plus

Carpoolen van de Arena naar Lyon

Dick Sintenie
Dick Sintenie Beeld Wolff
Dick SintenieBeeld Wolff

Ajax stuitte in 2002 in de groepsfase van de Champions League onder meer op Olympique Lyonnais en van wie het idee kwam, weet ik niet meer, maar op de maandag voor de uitwedstrijd stonden we met zeven journalisten op het Arenadek om vanuit Amsterdam gezamenlijk koers te zetten richting Zuid-Frankrijk in een gehuurde Volkswagen Transporter.

Die 900 kilometer leek ons goed te doen met de auto en waarom dan niet met z'n allen in een busje? Praktisch én gezellig.

Aan boord bevonden zich behalve Het Parool, ook Trouw, de Volkskrant, het AD, NOS langs de Lijn en het inmiddels ter ziele gegane Sportweek.

Trouw nam gedecideerd plaats achter het stuur (en zou die plek niet meer afstaan). De NOS kroop op de achterbank om vanaf daar de muziek te verzorgen. Het AD had bij het instappen al honger, maar de Volkskrant zei vanaf de bijrijdersstoel op strenge toon dat het AD niet moest zeuren ('neem maar een appel, over drie uur gaan we pas eten') en wierp ondertussen een blik op een landkaart om Trouw te navigeren.

Even daarvoor hadden we in de perskamer van de Arena nog interviews afgenomen met de spelers van Ajax en met trainer Ronald Koeman.

Onderweg, en 's avonds in een hotel in Noord-Frankrijk, zouden we onze stukjes tikken en doorzetten naar de redactie.

Terwijl Trouw de sleutel in het contact stak, de NOS zijn eerste muzikale bijdrage leverde en Sportweek nog snel twee kratjes bier achterin de bus schoof, kwam Cristian Chivu langslopen.

De aanvoerder van Ajax monsterde het gezelschap, keek Het Parool vragend aan en mompelde iets van: wat is dit?

Het antwoord beviel de Roemeen goed. Hij telde twee lege stoelen, wees grijnzend op de kratjes bier en zei: "Can I also go with the busje."

Reageren? d.sintenie@parool.nl

Meer over