Han Lips

Aan de arme kant blijkt miljonair Salar Azimi een prettig mens

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Steenrijk Straatarm.

Han Lips
Steenrijk Straatarm Beeld SBS6
Steenrijk StraatarmBeeld SBS6

Uiteraard hadden ze aan de rijke kant een kasteel, een balzaal van een slaapkamer en een Lamborghini van vijf ton. Laat dat maar aan SBS6 over.

Als ze daar voor het programma Steenrijk Straatarm een steenrijke familie beloven die een week ruilt van huis en budget met een straatarm gezin, dan bedoelen ze ook steenrijk.

Dus Lips verheugde zich al op een karikatuur van een miljonair, een patser die van gekkigheid niet weet wat hij met zijn geld aan moet zodat zijn dochtertjes hopeloos verwend en bedorven worden.

Zo'n type waar je meteen een hekel aan krijgt, nog een beetje geholpen door de montage die alle onhebbelijkheden nog eens wat extra aanzet. Het vertrouwde realityrecept, zeg maar.

De bouwstenen voor zo'n montage waren ook best aanwezig. Miljonair Salar Azimi snoefde toen hij hoorde dat zijn gezin moest rondkomen met het huishoudbudget van een afgekeurde tuinman en industrieel schoon­maker.

Zestig euro? Een dag eerder had hij nog zestig­duizend euro verloren op de beurs!

Bij de voedselbank vroeg hij om carpaccio voor een lekker voorgerechtje. Zijn vrouw Annika noemde online shoppen als haar hobby en hun dochtertje heet nota bene Princess.

Maar eenmaal aan de arme kant bleek hij een mens van vlees en bloed. Best een prettig mens, eigenlijk. SBS6 had er een onverwacht lief portretje van gemaakt.

Salar ontdooide zienderogen zonder stress en negentien uur per dag werken, werken, werken. Annika glom helemaal - hij had voor haar gekookt, dat was ook alweer veertien jaar geleden.

Een dagje samen nietsdoen op de kinderboerderij bleek leuker te zijn dan Disneyland. Salar beloofde zijn leven te beteren, zoveel had hij genoten van een spelletje aan de keukentafel met vrouw en kinderen.

Monopoly, dat wel.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over