Han Lips

6 Inside probeert het echt, maar het publiek wil niet

Columnist Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: 6 Inside.

Han Lips
null Beeld -
Beeld -

'Tv-maken is ook een vak," sneerde Albert Verlinde toen het zijn collega's van 6 Inside achter de schermen niet lukte het juiste filmpje in te starten bij zijn nieuwtje over Dancing with the Stars. Verlinde had in de eerste ­minuten nog wel ronkend aangekondigd dat de collega's van RTL Boulevard even moesten meeschrijven.

Het voorval tekende het parcours dat SBS' entertainmentrubriek in de vooravond tot nu toe aflegt: er wordt hard gewerkt, de bedoelingen zijn goed, maar de resultaten blijven ver achter bij de verwachtingen.

Verlinde zette de show in januari eigenhandig in de markt als grote concurrent van zijn vroegere werkgever Boulevard. Dat is in zijn ogen veel te volgzaam en voorspelbaar geworden. Een redenering die Lips wel kon volgen. Hij kijkt weinig meer en zapt weg als Boulevardroeptoeter Ronald Molendijk alweer aan de desk posteert.

Toch wint Boulevard het tot nog toe ruimschoots van zijn uitdager, die soms de kijkcijfers van het testbeeld ­evenaart. Toch blijft SBS-baas John de Mol investeren in de formule. Maandag had het programma - dat tot nu toe leek te worden uitgezonden vanuit de kelder van een galerijflat in Moskou- een geheel vernieuwd decor.

Flitsend, dat blauw, vond Lips, die zich eigenlijk best vermaakte met 6 Inside. Hij bladerde door zijn avondblad, luisterde even aandachtig toen Verlinde een nieuw hoofdstuk toevoegde aan de rel rond de verongelijkte deelnemers van Ik vertrek en verbaasde zich over de droge dictie van strafrechtadvocaat Sébas Dijkstra, een man die juli uitspreekt als 'julij'.

Ook de gezellige Fiona Hering was er weer. Net als René Froger, die in één moeite doorschakelde van de rouw om zijn overleden ouders naar de komende Toppersconcerten. Eigenlijk, dacht Lips, keek hij naar Boulevard, maar dan anno 2009.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over