Nieuws

Zonnig en zacht lenteweer op komst

De komende dagen ‘barst de lente los’, aldus Weeronline. In Nederland kunnen de temperaturen oplopen tot 23 graden, ook in Amsterdam zal de zon zich ruimhartig laten zien.

Het Parool
Amsterdam kan zich opmaken voor een paar zonnige dagen. Beeld Shutterstock
Amsterdam kan zich opmaken voor een paar zonnige dagen.Beeld Shutterstock

Het lenteweer laat niet lang op zich wachten; aan het eind van de maandagochtend is het overal in het land ‘vrij zonnig’, zo luiden de voorspellingen. Amsterdam kan dan rekenen op een graad of 10. In de daaropvolgende uren lopen de temperaturen verder op; van zo’n 17 graden in de Randstad tot 20 graden in Eindhoven.

Na een heldere nacht dient zich dinsdag een ‘zonovergoten lentedag’ aan. In Amsterdam kan het kwik tot 19 graden oplopen, in de zuidoostelijke helft van het land kan het tot 23 graden worden. Woensdag blijft het lenteweer aan met soortgelijke temperaturen.

De dagen daarna wordt het weer kouder. Voor donderdag worden de temperaturen tussen de 10 en 15 graden voorspeld, vanaf Goede Vrijdag liggen de maxima naar verwachting op 9 tot 12 graden. In de nachten van het paasweekend kan het hier en daar gaan vriezen.

Meer over