Oproep

Zo ziet de thuiswerkplek van de kinderen eruit

Daar zit je dan als basisschoolleerling. Thuis, met al je boeken en schriftjes, speurend naar een rustig plekje om je huiswerk te kunnen maken. Wat voor plek heeft uw kind zich toegeëigend? Mails met foto's mogen naar: nieuwsdienst@parool.nl

Het Parool
null Beeld

Nina

Net als veel Amsterdamse kinderen moet ook Nina van Brero (8) in huis op zoek naar een rustige werkplek. Nu haar broers en ouders ook thuis aan het werk zijn, heeft ze zich met haar rekenboek teruggetrokken in de badkamer. “Lekker rustig.”

null Beeld

Vito

Ook Vito Maioli (11) doet zijn werk voor groep 7 vanuit huis. Zijn moeder heeft een tafeltje naast haar kleding gezet, waardoor het thuiswerken veel beter gaat dan tijdens de eerste lockdown. “Hij is hierdoor ver bij zijn zusje vandaan,” vertelt zijn moeder. “Nu ontstaat er geen ruzie meer en kan hij zich beter concentreren.”

null Beeld

Ilvy

Ilvy Jellema (9) zit op basisschool De Catamaran en werkt tijdens de lockdown op haar eigen plek aan de eettafel. Ze heeft ook een eigen bureautje, maar daar staat sinds kort een keyboard op, laten haar ouders weten. “Zo kan ze tussen het huiswerk maken door wat pingelen!”

null Beeld -
Beeld -

Canike

Canike Tütüncü (10) zit graag op de bank als ze onlineles krijgt. “Dat zit lekker comfortabel en vaak komt de poes op haar schoot liggen,” vertellen haar ouders. Maar meestal zit Canike aan de eettafel, die ze helemaal voor zichzelf heeft. Na het harde werken ruimt ze alles netjes op, zodat de tafel gedekt kan worden. De volgende dag pakt ze haar schoolspullen uit en is de eettafel weer helemaal voor Canike.

null Beeld

Ennio

Ennio Tilma (10) zit vaak gezellig naast zijn moeder aan de keukentafel te werken. Maar soms ligt Ennio ook languit op bed en werkt dan met ‘deelpoes’ Dexel samen, die dan tegen hem aankruipt. “Dexel is een geweldige toehoorder bij het oefenen van een spreekbeurt en een fijn maatje om mee te chillen tijdens een online klasse-meeting,” vertelt zijn moeder. “De poes is van onze buurvrouw Elisabeth, maar zij is overdag veel weg. Dus komt hij bij ons.”

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over