Nieuws

Ziggo Dome waarschuwt Billie Eilish-fans voor hitte

De Ziggo Dome adviseert fans van Billie Eilish om niet te vroeg voor de deur te gaan zitten in verband met de hitte. Dat zegt directeur Danny Damman.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Zaterdagavond staat de 20-jarige Eilish met haar Happier Than Ever-tournee op het Amsterdamse podium, maar vrijdagavond zaten de eerste fans al voor de ingang.

Op sociale media delen fans massaal foto’s en video’s van hun plekje voor de deur. Inmiddels zitten er honderden mensen voor de deur om het beste plekje in de zaal te bemachtigen.

De temperatuur in Amsterdam kan zaterdagmiddag flink oplopen. De Ziggo Dome adviseert fans om pas aan het einde van de middag of het begin van de avond naar de concertzaal toe te komen. Kamperen voor de Ziggo Dome is verboden.

Het concert van de 20-jarige Eilish was binnen tien minuten uitverkocht. De Californische scoorde hits met nummers als Bad Guy, Happier Than Ever, Bored en Lovely.

KNMI waarschuwt voor hitte in Limburg

Het KNMI waarschuwt voor zeer hoge temperaturen in Limburg. Het kwik loopt daar zaterdagmiddag op sommige plaatsen op tot 35 graden. Het KNMI heeft code geel afgegeven en wijst erop dat ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid door de hitte gezondheidsklachten kunnen krijgen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaf eerder al aan dat de luchtkwaliteit in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland zaterdag slecht wordt door smog en adviseerde mensen die daar gevoelig voor zijn zware lichamelijke inspanning te beperken of binnen te blijven.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Meer over