Zeven aanhoudingen en grote hoeveelheid drugs ingenomen in Osdorp en Amstelveen

De politie heeft dinsdag zeven personen aangehouden in Osdorp en Amstelveen op verdenking van drugshandel. Ook werd een grote hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen, zowel soft- als harddrugs.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Agenten hielden bij een gerichte actie een auto met twee mannen staande in Osdorp. In de auto lag een wapen en werden sporen van hennep aangetroffen.

Nader onderzoek leidde de politie naar een woning aan de Watercirkel in Amstelveen. Daar zagen ze een man die zich achter het flatgebouw in de bosjes had verschanst. Hij vluchtte weg toen hij de agenten zag, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De verdachte had een ‘grote hoeveelheid drugs’ op zak.

Vervolgens kwamen agenten na een korte zoektocht terecht bij een woning waar nog eens vier mensen werden aangehouden. In de woning werden zowel softdrugs als harddrugs, verpakkingsmateriaal en mobiele communicatieapparatuur gevonden. De politie nam alles in beslag. In de omgeving van de woning werd ook een wietplantage aangetroffen, die kort daarvoor was geoogst.

De verdachten zijn vijf mannen en twee vrouwen in de leeftijd tussen de 26 en 62 jaar.

Meer over