Update

Zeer grote brand bij recyclebedrijf Westpoort geblust

De zeer grote brand die vrijdagavond woedde aan de Kwadrantweg in Westpoort is geblust. Omdat er veel rookontwikkeling was, werd rond 21.10 uur een NL-Alert verstuurd. De rook was tegen het einde van de avond verminderd.

Verena Verhoeven
 Grote brand bij recyclebedrijf HKS Metals en recycling aan de Kwadrantweg in het Amsterdamse havengebied.  Beeld ANP / Kim van Dam
Grote brand bij recyclebedrijf HKS Metals en recycling aan de Kwadrantweg in het Amsterdamse havengebied.Beeld ANP / Kim van Dam

Rond 19.45 uur kwamen de eerste meldingen binnen over de brand. Het vuur ontstond in een berg schroot van recyclebedrijf HKS Metals en recycling, meldde een woordvoerder van de brandweer. Volgens hem waren er geen mensen of omliggende panden in gevaar. De brandweer verwachtte rond 22.20 uur nog ‘een aantal uur’ bezig te zijn met blussen.

Een NL Alert waarschuwde om 21.10 uur voor de rookontwikkeling die ontstond. ‘Als u last heeft van rook: ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit,’ luidde het bericht. Ruim twee uur later stuurde NL Alert een nieuw bericht uit waarin stond dat het eerdere advies kwam te vervallen. ‘Lichte stankoverlast’ was volgens het bericht nog wel mogelijk.

Op onderstaand kaartje van NL Alert is te zien tot waar de rookwolk vrijdagavond reikte. De wolk was zichtbaar van Amstelveen tot IJmuiden en de Vinkeveense Plassen. De brandweer rukte met veel materiaal en manschappen uit om het vuur te blussen. Ook brandweerlieden uit Badhoevedorp werden opgeroepen ter ondersteuning.

De rookwolk die ontstond bij de brand reikte tot buiten Amsterdam.
 Beeld NL Alert
De rookwolk die ontstond bij de brand reikte tot buiten Amsterdam.Beeld NL Alert

Tip Het Parool via WhatsApp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Een brandweerman pakt brandslangen uit de autospuit. Beeld ANP
Een brandweerman pakt brandslangen uit de autospuit.Beeld ANP
Meer over