Woning persfotograaf AT5 beschadigd na twee ontploffingen

Bij een persfotograaf van AT5 is maandagavond en dinsdagochtend vermoedelijk zwaar vuurwerk door de brievenbus van zijn huis aan de Dovenetelstraat in Noord gegooid. De politie houdt er rekening mee dat het een gerichte actie betreft. De woning van de journalist raakte flink beschadigd.

Jesper Roele
null Beeld anp
Beeld anp

Maandagavond rond 22.45 uur werd de journalist, waarvan de naam bekend is bij de redactie, voor het eerst opgeschrikt door een luide knal. De woonkamer van het slachtoffer kwam vol met rook te staan en bij de voordeur was een hoop schade te zien. Via een raam kon hij zijn huis verlaten, buurtbewoners alarmeerden ondertussen de politie.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk om zwaar vuurwerk gaat dat door de brievenbus naar binnen is gegooid.

De volgende dag om 07.00 uur ’s ochtends, ruim acht uur later, hoorde de journalist wederom een harde knal – vermoedelijk wederom zwaar vuurwerk. De voordeur en gang van de woning zijn zwaar beschadigd geraakt door de ontploffingen.

Ongedeerd

De journalist, die zelf ongedeerd bleef, laat weten erg geschrokken te zijn, maar ‘lopende het onderzoek geen commentaar te willen geven’. Ook de politie wil nog niet veel kwijt over de zaak.

Of het een bewuste aanval is op de journalist vanwege zijn werk, kan de politie nog niet zeggen. “Alle scenario’s worden onderzocht,” aldus een politiewoordvoerder.

AT5-hoofdredacteur Altan Erdogan zegt geschrokken te zijn van wat er is gebeurd. “We hebben nog geen idee waar het vandaan komt, maar de veiligheid van onze werknemers staat voorop. Als het met zijn journalistieke werkzaamheden te maken heeft, dan is het echt een schok. We hebben meer dingen meegemaakt op dat vlak en we hopen niet dat het nu weer zo is.”

Meer over