Werkzaamheden Michiel de Ruijtertunnel volgend jaar van start

De renovatie van de Michiel de Ruijtertunnel begint oktober 2020. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. De Michiel de Ruijtertunnel zal gedurende negen maanden ’s avonds en ’s nachts gesloten zijn voor verkeer. Dat wordt omgeleid via de centrumring.

Het Parool
De toegang naar de Piet Heintunnel.  Beeld ANP
De toegang naar de Piet Heintunnel.Beeld ANP

De tunnel onder het Centraal Station voldoet nu niet aan de nieuwe eisen voor brandwerendheid en krijgt onder meer hittebestendige bekleding. Daar trekt de gemeente 14,1 miljoen euro voor uit.

Piet Heintunnel

De renovatie van de ruim twintig jaar oude Piet Heintunnel gaat van start in april 2021. De 1500 meter lange ondergrondse verbinding tussen Zeeburgereiland en Oost is daardoor gedurende een jaar gesloten. Automobilisten kunnen omrijden via verschillende omleidingsroutes, maar desondanks verwacht de gemeente flinke hinder.

Het is de eerste keer dat er groot onderhoud wordt gepleegd aan de tunnel. Onder meer de ventilatiesystemen worden vernieuwd. Ook worden de nodige aanpassingen gedaan om te voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Voor de renovatie van de Piet Heintunnel is 88,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De herstelkosten liepen in de afgelopen jaren flink op. In 2017 raamde de gemeente de kosten nog op 47 miljoen euro.

Meer over