Nieuws

Vrouw (22) gedrogeerd met naaldenprik in Amsterdams café

Tijdens het uitgaan plots in elkaar zakken, enkele dagen later een blauwe plek van een naaldenprik aantreffen op je bovenbeen. Het overkwam een 22-jarige vrouw, die eind november in een café in Amsterdam werd gedrogeerd.

Katharina Vlaanderen
null Beeld Joris van Gennip
Beeld Joris van Gennip

NOS Stories sprak met de vrouw, die naar de politie is gestapt. De 22-jarige zakte naar eigen zeggen in elkaar na twee mixdrankjes en kwam terecht bij de spoedeisende hulp. De dienstdoende arts vermoedde na het controleren van haar pupillen dat er iets in haar drankje was gegooid. Enkele dagen later verscheen er een blauwe plek op haar bovenbeen, volgens haar huisarts hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een injectie met een naald.

Needle spiking

In andere landen zorgt dit fenomeen, dat ook wel ‘needle spiking’ wordt genoemd, al langer voor onrust. In het Verenigd Koninkrijk werd opgeroepen tot een boycot van nachtclubs in wel dertig steden, nadat meerdere vrouwen gedrogeerd werden met een injectienaald. Daders injecteerden hun slachtoffers met een verdovend middel. Veel vrouwen deelden hun verhaal op sociale media en lieten de blauwe plekken en wondjes zien die ze eraan overhielden.

De politie Amsterdam bevestigt het incident en meldt dat dit het enige tot nu toe bekende geval is. “Het komt hier niet echt voor,” zegt een woordvoerder. “We monitoren het wel, want het leidt tot veel vragen. En we vragen horeca er scherp op te zijn, dat het kan gebeuren.” Om welk café in Amsterdam het gaat, wil de politie vanwege mogelijke reputatieschade niet zeggen.

Is jou dit zelf overkomen of ken je iemand die dit heeft meegemaakt? Neem contact op via Whatsapp op de tiplijn van Het Parool of mail naar redactie@parool.nl om jouw verhaal met ons te delen.