Voetballer Van der Gragt na twee jaar weer weg bij Ajax

Voetballer Stefanie van der Gragt vertrekt na twee jaar bij Ajax. De 29-jarige verdediger, international van Oranje, neemt zondag afscheid in de finale van het toernooi om de Eredivisie Cup tegen FC Twente.

Het Parool
Stefanie van der Gragt: ‘Met pijn in mijn hart speel ik zondag mijn laatste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen.’ Beeld Pro Shots / Remko Kool
Stefanie van der Gragt: ‘Met pijn in mijn hart speel ik zondag mijn laatste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen.’Beeld Pro Shots / Remko Kool

Volgens Ajax is in gezamenlijk overleg besloten om het aflopende contract van Van der Gragt niet te verlengen. “Met pijn in mijn hart speel ik zondag mijn laatste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen,” aldus de aanvoerder op Instagram. “Helaas niet het einde waar ik op hoopte, maar nog één keer alles geven in een finale.” Het is niet bekend of ze haar carrière voortzet en zo ja, bij welke club.

Finale

De 86-voudig international van Oranje (11 doelpunten) maakt deel uit van de selectie die bondscoach Mark Parsons eerder deze week presenteerde voor het EK van komende zomer in Engeland. Van der Gragt won het EK van 2017 in eigen land en maakte deel uit van de ploeg die twee jaar later de finale van het WK haalde.

Van der Gragt keerde in 2020 terug bij Ajax, na twee jaar bij FC Barcelona. De verdediger had in 2018 de ‘dubbel’ gepakt met de Amsterdamse vrouwenploeg. Van der Gragt speelde daarvoor ook voor AZ, Telstar, FC Twente en Bayern München. De afgelopen twee seizoenen moest Ajax het in de strijd om de landstitel in de Eredivisie Vrouwen steeds afleggen tegen FC Twente.

Meer over