Vlaggen politiebureaus Amsterdam halfstok na dood agent Brabant

Op de politiebureaus in Nederland worden naar verwachting zondag de vlaggen halfstok gehangen. Dat gebeurt vanwege het ongeval zaterdagavond op de A270 in Brabant, waardoor een 28-jarige agent omkwam. Ook de Amsterdamse bureaus doen mee.

ANP/Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Een woordvoerder van de politie Oost-Brabant laat weten dat er wordt gewerkt aan het tot uitvoering brengen van het vlaggenprotocol. “Dat wordt gehanteerd als we in rouw gedompeld zijn. Het plan is vandaag op alle politiebureaus zo snel mogelijk de vlaggen halfstok te laten hangen.” Een woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt dat ook Amsterdamse bureaus meedoen aan de actie.

Een 28-jarige agent kwam zaterdagavond rond 23.00 uur om het leven bij een ongeval tussen Eindhoven en Helmond, ter hoogte van Nuenen. Het slachtoffer en zijn collega waren daar uit hun auto gestapt om een aangereden dier van de weg te halen zodat het geen verkeersonveilige situaties kon veroorzaken. Op het moment dat zij waren uitgestapt waren, werden zij aangereden. De agent raakte dusdanig ernstig gewond dat hij aan zijn verwondingen overleed. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

De agent die omkwam, was nog niet zo lang in dienst, vertelt de woordvoerder van politie Oost-Brabant. Bij het ongeval raakte ook een vrouwelijke agent gewond. Zij ligt in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar en buiten levensgevaar, aldus de woordvoerder. De agente wordt nog uitgebreid gehoord. Dat geldt ook voor de bestuurder van de personenauto, die eveneens gewond raakte.

Waarschijnlijk een ongeval

De eerste voorlopige bevindingen van het technische onderzoek wijzen uit dat het mogelijk gaat om een noodlottig ongeval. “Er moet nog uitgebreid onderzoek worden gedaan, zowel technisch als tactisch.”

Meerdere politie-afdelingen in en rond Amsterdam spreken op sociale media hun steun uit aan de nabestaanden. ‘Verschrikkelijk. We leven mee met de nabestaanden,’ schrijft politie Amsterdam Nieuw-West op Twitter. Politie Centrum-Burgwallen wenst nabestaanden, familie, vrienden en medewerkers van politie Oost-Brabant op Instagram sterkte toe, en laat weten ‘intens geraakt’ te zijn door het bericht.

Meer over