Nieuws

Vijf gewonden bij brand in studentenflat Amstelveen

Door een keukenbrand in een studentenflat aan de Uilenstede in Amstelveen zijn vijf gewonden gevallen. Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio werden twee slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inhaleren van rook. Vijftig studenten werden geëvacueerd omdat de rook zich had verspreid in de flat, aldus de veiligheidsregio. De meesten van hen konden later in de nacht van zaterdag op zondag terugkeren.

Het Parool
Beeld ter illustratie. Beeld ANP XTRA
Beeld ter illustratie.Beeld ANP XTRA

De brand brak rond 22.15 uur uit in een keuken in een woning op de vierde verdieping van het twaalf etages tellende gebouw. Ongeveer een halfuur later was het vuur onder controle. De studenten die hun woningen moesten verlaten, werden opgevangen in een sporthal in de buurt. Bijna allemaal konden ze later terugkeren. Voor enkele bewoners was dat vanwege rookschade niet mogelijk. Zij zijn bij vrienden, familie of in een hotel ondergebracht.

Vrijwilligers van het Rode Kruis hielpen met de opvang van de evacués in de sporthal, liet een voorlichtster weten. Ze namen volgens haar extra dekens mee.

Meer over