Vier mannen opgepakt voor mishandelen conducteur in Haarlem

Vier mannen zijn donderdagavond aangehouden voor het mishandelen en bedreigen van een 28-jarige conducteur in Haarlem.

ANP / Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

De NS-medewerker had hen verteld dat ze bij het eerstvolgende station moesten uitstappen, omdat ze geen mondkapjes droegen en geen geldig vervoersbewijs bij zich hadden.

De mannen, van 17, 18 en 23 jaar uit Amsterdam en een 18-jarige uit Voorst, stonden in de trein op en gingen om de conducteur staan. Toen die wilde weglopen, blokkeerde het viertal de weg en spuugde één hem in het gezicht. De trein stopte kort daarna op station Haarlem Spaarnwoude en de conducteur en de vier jongens stapten uit. De conducteur werd vervolgens op het perron door drie van hen geslagen en bedreigd. Ook kreeg hij een kopstoot.

Na de mishandeling liepen de jongens weg in de richting van de Vrijheidsweg. De politie hield het viertal aan op de Robert Nurksweg. De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie is op zoek naar getuigen.

Eerder deze week werd ook al een buschauffeur in Amsterdam Nieuw-West door een reiziger mishandeld vanwege het verzoek om een mondkapje te dragen. De 67-jarige chauffeur moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Meer over