Nieuws

Verkeersregelaar (66) overleden na aanrijding op Waterlooplein met vrachtwagen

Een 66-jarige man is maandagochtend overleden na een aanrijding met een vrachtwagen op het Waterlooplein. Hij was daar aan het werk als verkeersregelaar.

Het Parool
De politie heeft de weg ter hoogte van het Waterlooplein afgezet na een ongeluk waarbij maandagochtend een man om het leven kwam. Beeld Jakob van Vliet
De politie heeft de weg ter hoogte van het Waterlooplein afgezet na een ongeluk waarbij maandagochtend een man om het leven kwam.Beeld Jakob van Vliet

Dat meldt de politie Amsterdam. Even voor 8 uur ’s ochtends vond de aanrijding plaats. Hulpdiensten zijn aanwezig en de politie doet momenteel onderzoek naar hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De weg tussen het Waterlooplein en het stadhuis is afgezet met linten.

Het ongeluk gebeurde op de doorgaande weg tussen het Mr. Visserplein en de Amstel, ter hoogte van het Waterlooplein. Buurtbewoners spreken van een gevaarlijke verkeerssituatie. “Vooral de bocht bij de kerk van het Mr. Visserplein en de afslag van het Waterlooplein is gevaarlijk,” zegt een fietsenmaker in de straat van het Waterlooplein. “Je krijgt dubbel verkeer op je af en ziet niet goed wie eraan komt.”

Meer over