Update

Verdachten antihomogeweld melden zich nadat politie beelden deelt

De politie deelde vrijdag een video waarin een jonge man eind augustus op de Nieuwendijk in Centrum door een groepje van vier mannen in elkaar wordt geslagen. Enkele uren later hebben de vier daders zich bij de politie gemeld.

Het Parool
De Nieuwendijk. Beeld Jakob van Vliet
De Nieuwendijk.Beeld Jakob van Vliet

Op de beelden, gefilmd op maandagmiddag 31 augustus, was te zien hoe de vier daders bij een kassa staan te wachten. Wanneer het slachtoffer samen met een vriendin langsloopt, worden er beledigende opmerkingen naar hem gemaakt in relatie tot zijn seksuele geaardheid. De mannen schelden hem onder andere uit voor homo.

Het tweetal verlaat de winkel, maar het groepje mannen komt achter ze aangelopen. Buiten op straat ontstaat er een ruzie. De mannen schelden het slachtoffer opnieuw uit vanwege zijn seksuele geaardheid. Het loopt zo uit de hand dat de vier het slachtoffer beginnen te schoppen en te slaan, ook wanneer hij op de grond komt te liggen.

Uiteindelijk slaan de mannen op de vlucht, nadat de vriendin en ook omstanders tussenbeide komen om de jonge man te helpen.

Nadat de politie vrijdagmiddag de video deelde, hebben de vier verdachten zich gemeld. Om nadelige gevolgen in het latere strafproces te voorkomen, zoals bijvoorbeeld strafvermindering, heeft de politie de beelden verwijderd.

Meer over