Nieuws

Verdachte van overval op Gordon komt binnenkort vrij

De 23-jarige man die wordt verdacht van de gewelddadige overval op Gordon, komt half januari vrij. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Shownieuws.

Het Parool
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

“De termijn van zijn voorlopige hechtenis loopt halverwege januari af. De officier van justitie zal de rechtbank niet vragen de voorlopige hechtenis van de verdachte te verlengen, omdat er volgens de officier op dit moment geen gronden zijn die te laten voortduren.”

Eind september werd Gordon ‘s nachts in zijn appartement in Amsterdam-Zuid overvallen. De indringers zouden hem hebben mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden hebben meegenomen.

De man werd op donderdag 1 oktober aangehouden. Hij blijft wel verdachte in de zaak. “De officier van justitie heeft nog niet besloten óf en wanneer de 23-jarige verdachte zal worden gedagvaard”, aldus het OM. “De verdenking tegen de 23-jarige Amsterdammer blijft ongewijzigd: diefstal met geweld en bezit harddrugs. In de loop van volgend jaar zal een definitief besluit volgen.”

Meer over