Verdachte (18) opgepakt voor doodschieten aan drillrapgroep gelieerde Akram el Idrissi (21)

De politie heeft maandag een 18-jarige man opgepakt op verdenking van het doodschieten van de 21-jarige Akram el Idrissi in de Hunzestraat in de Rivierenbuurt, maart 2022. In de woning van de man is een vuurwapen gevonden, zo meldt de politie donderdag.

Het Parool
“Het is nog niet duidelijk wat het motief is van de verdachte,” aldus de politie. Beeld Jakob van Vliet
“Het is nog niet duidelijk wat het motief is van de verdachte,” aldus de politie.Beeld Jakob van Vliet

De 21-jarige Akram el Idrissi groeide op in de Rivierenbuurt. Hij was in veel conflicten verwikkeld en gelieerd aan drillrapformatie 73 De Pijp. Op 23 maart werd hij onder vuur genomen toen hij met vrienden rondhing bij een bankje naast de tennisbanen op de Hunzestraat. Hij raakte daarbij zwaargewond en overleed later op die avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De moord maakte diepe indruk op buurtbewoners.

“Het is nog niet duidelijk wat het motief is van de verdachte,” zegt de politie. De schutter is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een ander schietincident. Over dat schietincident kan het Openbaar Ministerie verder weinig kwijt. Wel kan gemeld worden dat er bij die schietpartij een gewonde is gevallen.

Podcast Amsterdam wereldstad

Zoals veel grote steden heeft ook Amsterdam altijd te maken gehad met zware criminaliteit. Maar de afgelopen jaren worden de daders steeds jonger. Tieners en twintigers die hun eigen leven én dat van anderen riskeren. Hoe komen zij zo jong al in de zware criminaliteit terecht? En als je eenmaal in dat circuit zit, wie haalt je er dan nog uit? Je hoort het in de podcast Amsterdam wereldstad

Meer over