Veiligheidsregio: Ga niet langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten

ANP
De veiligheidregio Amsterdam-Amstelland raadt ernstig af om met Haloween of Sint Maarten langs de deuren te gaan. Beeld EPA
De veiligheidregio Amsterdam-Amstelland raadt ernstig af om met Haloween of Sint Maarten langs de deuren te gaan.Beeld EPA

“In griezelkostuum of met een lampion langs de deuren lopen? Doe het dit jaar niet.” Die dringende oproep doet de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. In en rond Amsterdam geldt het hoogste risiconiveau en het aantal coronabesmettingen neemt er nog steeds toe. Daarom vraagt de veiligheidsregio om deze keer niet op straat Halloween (31 oktober) en Sint Maarten (11 november) te vieren.

Normaal gaan ouders met kinderen in groepen langs de deuren om een liedje te zingen en zo wat lekkers te ‘verdienen’. Dat is nu geen goed idee, omdat in groepen de kans op verspreiding van het virus groot is, zegt de veiligheidsregio. ‘Als we nu onze sociale contacten en het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we volgend jaar Halloween en Sint Maarten weer samen vieren.’ Maar ouders zijn uiteraard zelf verantwoordelijk om een afweging te maken, aldus de veiligheidsregio.

Premier Mark Rutte zei dinsdagavond nog dat het lopen met lampionnen langs huizen op Sint Maarten alleen in kleine groepen zal kunnen, net als het vieren van pakjesavond op 5 december.

Meer over