Veel schade na explosie bij coffeeshop Admiraal de Ruijterweg

Op de Admiraal de Ruijterweg is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest bij coffeeshop Terminator. De schade is enorm, meldt de politie. Bij meerdere woningen is het glas uit de ramen geblazen.

Het Parool
Admiraal de Ruijterweg, explosie Beeld -
Admiraal de Ruijterweg, explosieBeeld -

Even na half 4 ’s nachts werden omwonenden opgeschrikt door de explosie. “Het klonk als een hele grote knal. We voelden het trillen in ons bed,” zegt een man die om de hoek van de Admiraal de Ruijterweg woont in de Maarten Harpertszoon Trompstraat.

Bij meerdere woningen tegenover de coffeeshop zijn de ramen gesprongen en van een woning recht ertegenover zou het plafond naar beneden zijn gekomen, melden getuigen. Er ligt veel glas op straat. Volgens een buurman zijn zeker honderd ramen gesneuveld, ook bij woningen op vierhoog. Ook zijn er auto’s beschadigd.

Enorme schade

De brandweer heeft met een hoogwerker het beschadigde glas verwijderd en controleert alle panden op veiligheid. “De schade is enorm,” aldus een woordvoerder van de politie. Voor zover bekend zijn er geen bewoners geëvacueerd.

De knal was op grote afstand te horen. ‘Op 150 meter van ons huis. Ben in mijn leven nog nooit zo bizar wakker geschrokken. Je slaapt en bent eerst volledig gedesoriënteerd en weet niet of het in je eigen huis was. Zo eng. (Baby sliep overigens lekker door.), laat Saskia op Twitter weten.

Geen gewonden

Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie. Meerdere politiemensen en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie doen onderzoek naar de toedracht. De straat is afgezet. Volgens een getuige was een geldwisselautomaat in de coffeeshop het doel, maar de politie kan dat niet bevestigen.

De politie kan ook nog niet zeggen wat voor explosief er gebruikt is. Het is nog onduidelijk of het explosief op straat of in de coffeeshop is afgegaan. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook mensen die camerabeelden of dashcambeelden hebben van de omgeving worden verzocht zich te melden.

Terminator is een geliefde shop onder jonge Amsterdamse criminelen.

Explosie bij coffeeshop Admiraal de Ruijterweg. In de omgeving zijn veel ruiten gesneuveld. Beeld Robert Schukinck Kool
Explosie bij coffeeshop Admiraal de Ruijterweg. In de omgeving zijn veel ruiten gesneuveld.Beeld Robert Schukinck Kool
null Beeld -
Beeld -
Meer over