Veel minder treinen via Amsterdam Centraal dit weekend

Komend weekend verricht ProRail werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal. Daarom moeten treinreizigers rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten, laat de spoorbeheerder weten.

Het Parool
Amsterdam Centraal. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Amsterdam Centraal.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Zaterdag rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem, tussen Amsterdam CS en Bijlmer Arena en tussen Amsterdam CS en Weesp.

Zondag rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem en tussen Amsterdam CS en Bijlmer Arena. Wel rijden er dan weer treinen tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp, maar nog niet tussen CS en Muiderpoort. Zondag rijden er ook weer intercity’s tussen Amsterdam CS en Amersfoort Centraal.

Extra reistijd tot 45 minuten

Reizigers moeten volgens de spoorbeheerder rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten, door omreizen, een extra overstap of vervangend metro- of busvervoer.

De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van extra seinen, weghalen van wissels en vernieuwen van sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kort na elkaar het station kunnen binnenrijden.

In de regio Amsterdam reizen zo’n 200.000 reizigers per dag met de trein. Volgens NS en ProRail wordt dat aantal steeds groter, omdat meer mensen het openbaar vervoer pakken. De organisaties houden rekening met een reizigersgroei van 30 procent in de komende vijftien jaar.

Meer over