Twee mannen en een vrouw aangehouden voor witwassen

Na invallen op negen verschillende locaties in Amsterdam, Diemen en Almere zijn dinsdag twee mensen aangehouden voor witwassen en valsheid in geschrifte en een voor witwassen, het bezit van verdovende middelen en een vuurwapen.

Het Parool

Het gaat om een 27-jarige vrouw en twee mannen van 34 en 37 jaar. Na de aanhoudingen heeft de politie samen met de Fiod de woningen van onder andere de verdachten doorzocht.

Daarbij zijn verdovende middelen, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, luxe goederen en een alarmpistool aangetroffen en in beslag genomen. Het alarmpistool was zo aangepast dat het als vuurwapen gebruikt kan worden. Ook administratie is in beslag genomen.

Makelaar

Een van de verdachten, die uit een eerder onderzoek naar witwassen naar voren kwam, zou vals opgemaakte werkgeversverklaringen en loonstroken gebruiken om cliënten aan een huur- of koopwoning te helpen. Op sociale media maakte de aangehouden vrouwelijke verdachte reclame voor haar makelaarsactiviteiten. Zo kwam de politie beide verdachten op het spoor.

In de ingevallen woningen waren diverse mensen aanwezig die niet op de adressen stonden ingeschreven. Ook werden drie illegaal in Nederland verblijvende Colombianen aangetroffen. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

De politie viel meerdere woningen binnen. Beeld Politie
De politie viel meerdere woningen binnen.Beeld Politie
Screenshot. Beeld Politie
Screenshot.Beeld Politie
Meer over