Nieuws

Twee gewonden na straatroof op juweliers in Noord, twee 16-jarige verdachten aangehouden

Twee medewerkers van juwelier Bektas op het Buikslotermeerplein in Noord zijn vrijdagochtend gewond geraakt bij een straatroof. Ze liepen van hun auto naar de winkel toen zij belaagd werden door twee jongens. De politie heeft mede door hulp van omstanders twee verdachten kunnen arresteren.

Jesper Roele en Hannah Stöve
Omstanders trokken de daders van hun scooter af. Beeld Eva Plevier
Omstanders trokken de daders van hun scooter af.Beeld Eva Plevier

Rond 09.40 uur liepen de twee medewerkers, naar verluidt vader en zoon die eigenaar zijn van de juwelierszaak, van hun auto naar de winkel toen zij belaagd werden door twee 16-jarige jongens met gezichtsbedekkende kleding. Na een schermutseling renden de belagers naar een gereedstaande Vespa-scooter, maar omstanders trokken ze van de scooter af. Ze renden vervolgens richting de flat Mariëndaal waar ze gearresteerd werden.

“Ik hoorde alleen gegil,” zegt de eigenaar van schoenmakerij Dr. Shoe op de hoek van het winkelcentrum. “Even verderop werden de overvallers gepakt. Vreselijk: dit is al de zoveelste keer dat juwelier Bektas is overvallen. En nu op klaarlichte dag.”

Bloed op straat

De eigenaren van de juwelier zijn per ambulance afgevoerd. Volgens de politie zijn ze lichtgewond geraakt, al is er flink wat bloed te zien op straat. Volgens getuigen hadden de overvallers ‘slaghamers’ bij zich en hebben ze daarmee de eigenaren op hun hoofd verwond.

Of er buit is gemaakt is nu nog onzeker. Na de overval is ook een derde man in de buurt gearresteerd, maar het is nu nog onduidelijk of hij wat met de zaak te maken heeft. Op straat is een rugtas achtergebleven, net als een veiligheidshamer en een ijzeren staaf. De spullen zijn samen met de scooter meegenomen door de politie voor onderzoek.

Vorig jaar was de juwelierszaak ook al het doelwit van een plofkraak. Zeven jaar daarvoor werd de zaak een keer overvallen.

Bektas was al vaker doelwit van overvallen. Beeld Eva Plevier
Bektas was al vaker doelwit van overvallen.Beeld Eva Plevier
Meer over