Twee aanrijdingen in een kwartier in West, fietser gereanimeerd

Een fietser is dinsdagmiddag aangereden door een auto op de Jan van Galenstraat. De man moest ter plekke worden gereanimeerd. Nog geen kwartier later was het opnieuw raak in dezelfde straat.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het was rond 16.05 uur toen een fietser door een auto werd aangereden bij de ingang van het Erasmuspark, op de kruising van de Vespuccistraat met de Jan van Galenstraat. De man op de fiets moest ter plekke worden gereanimeerd en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar ligt hij woensdagochtend nog steeds in kritieke toestand.

Tien minuten later was het verderop in de Vespuccistraat opnieuw raak: op de kruising met de Jan Evertsenstraat kwamen een fietser en een automobilist in botsing. De vrouwelijke fietser viel en haar fiets kwam terecht op een andere vrouw. Die laatste raakte niet ernstig gewond. De fietser moest daarentegen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het haar nu vergaat is onduidelijk.

De mannelijke bestuurders van de auto’s zijn volgens protocol aangehouden. Wat er precies is gebeurd bij de twee incidenten moet nog blijken uit verder onderzoek. Wegens Koningsdag was het dinsdag drukker dan gewoonlijk op straat in Amsterdam.

Meer over