Treinverkeer gehinderd door werkzaamheden station Zuid

Van donderdagavond tot maandagochtend wordt gewerkt aan een tweede looptunnel bij station Amsterdam Zuid. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte / Jean-Pierre Jans
Beeld Hollandse Hoogte / Jean-Pierre Jans

Zo rijden er vanaf donderdag 20.00 uur minder treinen en vanaf vrijdagochtend ook minder metro’s. Ook zal er veel vrachtverkeer in de buurt zijn, waardoor omliggende wegen wellicht minder goed rijden. Naar verwachting rijdt het openbaar vervoer maandagochtend weer volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Zaterdag wordt gewerkt aan het dak van de nieuwe tunnel. Twee delen, die samen meer dan 2 miljoen kilo wegen, moeten op hun plek worden geduwd. Dat is ‘een kwestie van centimeters, zelfs millimeters,’ aldus de projectmakers. De dakdelen zijn 70 meter lang en zijn ter plekke gemaakt.

De werkzaamheden leveren niet alleen maar hinder op. Voor sommige mensen is het een uitje: de organisatie achter de nieuwe tunnel nodigt gegadigden uit om te komen kijken hoe het dak met uiterste precisie wordt geplaatst. De belangstelling daarvoor bleek zo groot, dat extra tijdslots zijn toegevoegd. Voor wie zich niet heeft aangemeld en wel wil meekijken, is er een liveverbinding met de webcam.

Meer over